RX 6650 XT sistem toplama tavsiyesi

Pyke_Tyson

Picopat
Daha fazla  
Yazın 25-30 arası bir bütçem olacak. Monitörüm 165 Hz ortalama 5K fiyatı olan bir monitör. Arkadaşlarımınkine çok özeniyorum benimkinde ne HDR var ne de renk skalası geniş.
  • TR2s 750W kaliteli bir PSU'ya sahibim.
  • Anakartım ortalama 2-3 k olan bir ASUS diye biliyorum.
  • i5 12400F işlemci ( daha yeni aldım).
  • RX 6650 XT ekran kartım.
  • Stok fanlarım var.
  • BlackShark V2 kulakl8k.
  • Razer DeathAdder V2 Mini fare.
  • Aulla F75 klavye.

Bilgisayarıma upgrade yapmak istiyorum.
RTX 5070 çıkınca almak istiyorum ancak neyi yükseltmem gerekiyor bilmiyorum. Yardımcı ollur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
DDR 5 anakart ( Asus Prime B650M-R AM5 (LGA 1718) Soket Anakart )
DDR 5 geçince ram ( Apacer Panther RGB 16 GB 6400 MT )işlemci (tavsiyem r7 7700x) değişimi olur bu işlemci için bütçe varsa sağlam bi sıvı soğutucu bütçe darsa kule tipi al geç.
5070 almışken 2k monitor alırsın sanırım bu kadar.

RAM ler x2 olursa çok iyi olur.

Kart tr pazaına girdiğinde fiyatı muhtemelen 35000 olur.
Yaza kadar enflasyon falan derken 38000 bulur(satıcıların hiçbir menfaati olmadan fiyat bu olur.)
Tavsiyerm bu seride sadece yazılım satan nvidia yerine https://www.akakce.com/ekran-karti/...20g-256-bit-gddr6-16-gb-fiyati,293257011.html bu kartı al bence .

Son düzenleme:
Yeni dlss teknolojisi falan birsürü şey anlattılar. Cidden o kadar pahalımı olacak? Ben 25 bine çıkacak san8yordum. Sanırım elimdeki para ancak ekran kartına yeticek. Hocam eşyalarımı satsam ne kadar alırım? . İntel i312100f im var bunu ikinci elden kaça okuturum? Bir tanede 1.4k lık razer klavyem var . Ekran kartını satsam, sonrada monitör.. bunlar çok uzun ya nasıl yapıcam? Elim ayağıma dolandı çok karmaşık

Kimse bakmadı tekrar forum açsam ban yemiyim ki

Son düzenleme:
En iyisi yavaş yavaş güncellemek şuanda odaklanman gereken şey ekran kartı. Diğer parçalardan çok artacakktır muhtemelen. Ekipmanlarından menmunsan satma zaten ikinci el çevre birimler kullanılmışsa satışıda zor olur. Senin yerinde olsam 7800 xt alıp 1080p monitoru satıp kalan parayla 2k monitor alıp sistemi darboğaza sokmamak için 2k da kullanırım. Elime para geçtikçe Anakart + işlemci + 16 gb tek slot ram alırım şuanda mevcut olan m2 yi de bu sisteme aktarıp kasaya takardım. Bütçen olduğunda aynı ram den alıp takarsın . DDR4 ten DDR5 e geçiş biraz zahmetli olur ama yaptığın şey ileriye dönük ( tahminimce ddr 6 oturması 2027 yi bulur) .

Peki hocam ilginç olcak ama 4070 alsam sizce nasıl olur? Meraktan soruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…