RX 6650 XT sistemde CS2 düşük FPS sorunu

İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
RX 6650XT
İşlemci
Ryzen 5 5500
Merhaba.

Bilgisayarımda CS2 oynarken beklenenden düşük FPS alıyorum ve sorunu bir türlü çözemiyorum. Öncelikle sistem özelliklerim şu şekilde:

• Ekran Kartı: RX 6650 XT
  • İşlemci: Ryzen 5 5500
  • RAM: 16GB (1x16GB, Single Channel)
  • Depolama: SSD (Windows 10 - Lisanslı)
Sorunum şu: CS2'de normalde 200 FPS civarında olması gereken performansım, maksimum 120 FPS görüyor ve ortalama 80 civarında seyrediyor. Diğer oyunlarda bir problem yaşamıyorum. Aynı sistem bileşenlerine sahip ama ekran kartı RX daha düşük olan bir arkadaşım benden 2 kat fazla FPS alıyor.

Şu ana kadar yaptıklarım:
  • AMD sürücülerini DDU ile temizleyip hem en son sürümü hem de bu işe yaramayınca WHQL stabil sürümünü denedim.
  • Windows güç ayarlarını yüksek performansa aldım.
  • AMD yazılımında performans modunu etkinleştirdim.
  • MSI Afterburner ile sistem kullanımını inceledim → GPU ve CPU kullanımı dengeli, genellikle %50-60 civarında. CPU'nun darboğaz yaptığını düşünmüyorum.
  • Sıcaklık değerleri normal, stres testinde bile maksimum 63°C görüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Bilgisayarımda CS2 oynarken beklenenden düşük FPS alıyorum ve sorunu bir türlü çözemiyorum. Öncelikle sistem özelliklerim şu şekilde:

• Ekran Kartı: RX 6650 XT
  • İşlemci: Ryzen 5 5500
  • RAM: 16GB (1x16GB, Single Channel)
  • Depolama: SSD (Windows 10 - Lisanslı)
Sorunum şu: CS2'de normalde 200 FPS civarında olması gereken performansım, maksimum 120 FPS görüyor ve ortalama 80 civarında seyrediyor. Diğer oyunlarda bir problem yaşamıyorum. Aynı sistem bileşenlerine sahip ama ekran kartı RX daha düşük olan bir arkadaşım benden 2 kat fazla FPS alıyor.

Şu ana kadar yaptıklarım:
  • AMD sürücülerini DDU ile temizleyip hem en son sürümü hem de bu işe yaramayınca WHQL stabil sürümünü denedim.
  • Windows güç ayarlarını yüksek performansa aldım.
  • AMD yazılımında performans modunu etkinleştirdim.
  • MSI Afterburner ile sistem kullanımını inceledim → GPU ve CPU kullanımı dengeli, genellikle %50-60 civarında. CPU'nun darboğaz yaptığını düşünmüyorum.
  • Sıcaklık değerleri normal, stres testinde bile maksimum 63°C görüyorum.
Oyundaki tüm grafik ayarlarını sıfırlayın.

Oyundaki tüm grafik ayarlarını sıfırlayın.
Oyun içi grafik ayarlarını değiştirmeyi denedim, ancak beklediğim gibi FPS artışı gözlemlemedim. Grafik ayarlarını varsayılana sıfırladığımda FPS seviyem daha da düştü. Düşük, orta ve yüksek ayarlar arasında en fazla 10 FPS’lik bir fark oluşuyor, ancak genel olarak FPS 60-120 arasında değişiyor ve 120 FPS’e çok nadir ulaşıyor.

Ayrıca çözünürlüğü de test ettim. 2K monitör kullanıyorum, ancak oyunu 1080p’ye çekmeme rağmen FPS değerlerinde hiçbir değişiklik olmadı. Bu durum, sistemin donanımsal bir darboğaz yaşamadığını, ancak başka bir kısıtlayıcı faktör olabileceğini düşündürüyor.

Benzer bir durum yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı