RX 6650 XT ve R5 5500 sistem CS2 oynanırken 180 FPS ancak verebiliyor

Aithusan

Decapat
Daha fazla  
Sistem özelliklerim:
Ekran kartı: RX 6650 XT AMD ASUS.
İşlemci: Ryzen 5 5500.
RAM: 2x8 GB 3000MHz G.Skill
Anakart: B450 m A-PRO Max MSI.
PSU: 550W.
SSD: 250 GB Kingston.
HDD: 1 TB (markasını bilmiyorum)

Sistemi yaklaşık 2 yıl önce topladım ve ilk günden beri içini hiç açmadım. İnternette gördüğüm aynı donanımlı bilgisayarlar aynı oynadığım oyunlarda çok daha fazla FPS alıyor. Bunu çözmek için bilgisayara format mı atmalıyım, tozlarını mı temizletmeliyim veya termal macun olayını mı değişmeliyim bilmiyorum. İzlediğim videolarda örneğin CS2 oyununda adam aynı donanımlı bilgisayar ile DM maçında 200-250 FPS alırken ben rekabetçi maçında Dust 2 gibi FPS dostu bir haritada dahi 100-180 arası FPS alabiliyorum. Monitörümde 165Hz olduğundan dolayı kasma hissediyorum bunun çözümü için neler yapılmalı?

2 yıl önce aldın ve temizlemedinmi

Gayet normal fps. RTX 3070 ve i5 11600 ile 200-250 alıyorum. Kasanın içi de balkında bi saç kurutma vur temizle. Fırça ile destekle, yapışmış tozlar de çıksın.

Sistemin kötü değil. R3 3100 + 4060 ile ben bile 150-200 arası alıyordum rekabetçi maçlarda.

Kasanı temizle, fön makinesi gibi şeyler kullanma statik elektrik ile kasaya zarar verebilirsin. Termal macun değiştir.

Sistemini formatla ve ağır şeyler yükleme.

O zaman düzelir. Çözünürlük falan da 1080p oynama. 1280x1024 düşük ayarlarda oyna.

Ben işlemcimi değiştirdim R5 5600 aldım geçen gün. Şimdi rekabetçi de FPS'im 300-400 arası değişiyor.

2 yıl önce aldın ve temizlemedinmi
Bir de yerde, ayagin yaninda ve kosede bir yerde duruyorsa vay bilgisayarin haline. En son koydugumda kasanin onunde ve ustunde takili toz filtreleri tikanmis, fanlari ve ekipmanlari toz basmaya baslamisti bile. Sonra masa ustune aldim.

İçini açmayalı 1.5 yıl olmuştur evet ama bu kadar FPS farkı cidden bu yüzden mi oluyor sizce?
Toz basarsa sistem hizli isinir. Sistem isinirsa sisteminiz asiri isinmanin neden olacagi sorunlari engellemek icin performansi dusurerek isi uretimini azaltmaya calisir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…