RX 6650 XT ve RX 6900 XT çift ekran kartı kullanımı driver sorunu yaratır mı?

DonVitoCarleone

Hectopat
Daha fazla  
Evde kullanılan 2. sisteme, RX 9060 XT Pure ekran kartı takviyesi yaptım. İçerisinde bulunan RX 6650 XT kart boşa çıktı, şu an kutusunda duruyor. Çift monitör kullanıyorum. İkisinin de çözünürlük dahil tüm değerleri farklı. İki monitör de DisplayPort ile bağlı. Birini HDMI ile bağladığımda türlü türlü sorunlar yaşadım. Hâlâ bazı oyunlarda, Hz değeri farklılığı sorun yaratıyor. iGPU aktif edip anakarttan görüntü aldığımda sorun yaşamadım. Yaşamasam bile kapatmak zorunda kaldım. Boşta 40-50W arası sabit güç çekiyordu. Bundan emin değilim ama AMD yazılımında gözüken buydu. 2. ekran kartı Chipset'e bağlı olacak ve X4 kullanacak zaten. Bu ekran kartından herhangi bir oyun performansı beklemiyorum. Kullanım amacı sadece video ve film izlemek. Sadece iki monitörü birbirinden ayırıp daha stabil bir sistem kurmayı hedefliyorum. Birinci sorum, driver sorun yaratır mı? Normalde iki kartta da herhangi bir hata yok, tek kullanıldıkları zaman. Windows'tan ya da driver kaynaklı yaşadığım sorunlar. LatencyMon değerlerinde Windows'un sorunu gibi gözüküyordu. Ama ikinci elden sattığım RX 6700 XT kartımı aynı şekilde kullanıyordum, herhangi bir sorun yaşanmamıştı. Bu 2. monitör yaşadığım tek sorun. Bu yöntemi kullanmak sağlıklı mı? Deneyimleyen arkadaşları cevaba davet ediyorum, seviliyorsunuz. Bu arada başlık düzenlendiği için yanlış yazılmış. Tamamen benim hatam. İmzamda var diye belirtmemiş özür dilerim. 6650XT ile kullanacağım ekran kartı RX9070.

Son düzenleme:
Sağlıklı çalışabilir ama iGPU kullanmak daha mantıklı olur, video, film için 6650XT kullanmak anlamsız.

Çok güç çekmese bence de mantıklı olan. Ayrıyeten yan monitör sanki 60Hz gibi çalışıyor ve akıcılık iGPU kullandığım zaman çok düşüyor. 2 GB değer atadım lakin düzelmedi. Yan monitör ekran kartıma takılı olduğu zaman VRAM sıcaklıklarım 2 derece artıyor. Ne yapsam kararsız kaldım. Bilgisayarım genelde açık oluyor, pek kapatmayı seven biri değilim. Hem de gece lambası gibi güzel oluyor .yüksek ihtimal deneyeceğim. Merak edenleri de bilgilendirmiş oluruz. Denemez isem uyuyamayacağım.

@DonVitoCarleone, güç tüketimini CPU ile birlikte gösteriyordur, ayrıca iGPU kullanıp o ekranda uygulamaları 9070XT üzerinden çalıştırabilirsiniz.

Yok hocam AMD yazılımı IGPU'yu işlemciden farklı okuyor. Ve işlemcinin gücünde herhangi bir değişiklik olmadı. Kablodan ölçmeyi neden denemediysem. Sadece Google ve YouTube çalıştırıyorum zaten. Şu an yan monitörden yazıyorum sizlere de. iGPU aktif ettiğim zaman, çalışma frekansı da dahil tüm bilgileri burada gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…