Sistemimi belirttim. Oyunda bencmark ayarlari ile oynuyorum, genel olarak Ultra galiba ayarlar FPS bu. Sistemde genelde 45 ama 30 gördüğüde oluyor, bu konuda ne yapabilirim? Çoğu yöntem denedim. Hepsi olumsuz sonuç verdi, başka yapabileceğim bir şey varsa yardımcı olur musunuz?
Sistemimi belirttim. Oyunda bencmark ayarlari ile oynuyorum, genel olarak Ultra galiba ayarlar FPS bu. Sistemde genelde 45 ama 30 gördüğüde oluyor, bu konuda ne yapabilirim? Çoğu yöntem denedim. Hepsi olumsuz sonuç verdi, başka yapabileceğim bir şey varsa yardımcı olur musunuz?
Hocam işlemcinizden dolayı darbogaz yapıyordur MSI Afterburner programı kullanarak oyun içi anlık ekran görüntüsü atarsanız sıcaklık değerlerinede bakabliriz.
Yorumumun neyini begenmediniz R5 4500 berbat bir işlemci önceki nesli olan R5 3600'dan bile daha güçsüz bir işlemci R5 3600 RX 6600XT de darbogaz yaparken siz R5 4500'ün RX 6650XT e nasıl darbogaz yapacagını hayal edebiliyor musunuz?
Tamam benim dedigime geliyor işte 6650XT gibi güçlü bir kartın o işlemciyle sadece %70 civarını kullanabiliyor işlemci kullanımı %100 FPS'i 70 80 alsa dahi sürekli FPS düşmesi yer durur.
Nasıl senin dediğine geliyor? İki tane video izleyip kafanda öyle bir yere koymuşsun ki, bu işlemcinin 30-40FPS kadar besleyebileceği saptamasını haklı görüyorsun. Muhtemelen DX12 kullanıyordur konu sahibi, Vulkan'a geçince daha yüksek FPS alır.
Kusura bakmayın yazamadım oyunda Vulcan ve DX12 ikisini de denedim fakat gözle görülen bir FPS farkı olmadı şimdi burada benim tek sorunum işlemcimi yani emin misiniz?
Hocam işlemcinizden dolayı darbogaz yapıyordur MSI Afterburner programı kullanarak oyun içi anlık ekran görüntüsü atarsanız sıcaklık değerlerinede bakabliriz.
Ekran kartım 100 işlemcim 45 kullanılıyor yani bunun neresi darboğaz anlamadım.
Oyunum balanced ayarlarda kasıyor daha kötü bilgisayar kasmaz benimki kasıyor yok mu bunun çözümü işlemci değiştirince duzelicek mi koskoca Technopat'ta bilen biri yok mu abi kasıyor oyun.