RX 6700 GPU boştayken dalgalı çalışıyor

xsalamon

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar öncelikle, bilgisayarımdan ara ara nefes alma sesi gibi fan sesi geliyordu. Yani anlık olarak fanlar yüksek hızda çalışıyor, sonra da eski sessiz haline dönüyordu. Afterburner ve Görev Yöneticisi üzerinden takip ettiğimde fanların hızlandığı durumlarda GPU kullanımı %2-%18 arası dalgalanıyor. Afterburner'da da "İşlemci hızı MHz" ve GPU kullanımını gözlemlediğimde dalgalı değerler alıyorum. Sizce problem ne olabilir?

NOT: DP çıkışlı 2 adet monitör kullanıyorum. 27inç 170hz ve 24inç 144hz

Fotoğraflar, bahsettiğim fan hızlanıp yavaşlamasından sonra kaydedilmiştir.
gpu kullanımı.PNG
işlemci hızı mhz.PNG
Ekran Alıntısı.PNG

Hocam gidiyorsunuz youtube video izleyip ekran kartı gücünü driverdan maksimuma getiriyorsunuz. Sonra ekran kartım boştayken çok ısınıyor ya da dalgalı çalışıyor diye dert yanıyorsunuz. Öncelikle gidip ekran kartı driverından gücü normale getir.
Ayrıca o afterburner clock mhz hızını nasıl o kadar aşırttın ve stabil çalıştırıyorsun. Ekran kartının mezarını falan kazmaya niyetlisin sanırım

Normal hocam herhangi bir sıkıntı göremedim.
Anlık olarak yükselip yavaşlamasında bir problem yok mudur hocam? Dalgalanma olunca emin olamadım.

Hocam gidiyorsunuz youtube video izleyip ekran kartı gücünü driverdan maksimuma getiriyorsunuz. Sonra ekran kartım boştayken çok ısınıyor ya da dalgalı çalışıyor diye dert yanıyorsunuz. Öncelikle gidip ekran kartı driverından gücü normale getir.
Ayrıca o afterburner clock mhz hızını nasıl o kadar aşırttın ve stabil çalıştırıyorsun. Ekran kartının mezarını falan kazmaya niyetlisin sanırım
Hiçbir işlem yapmadım, yüklediğimde standart ayarlar ne ise onu kullanıyorum. Oyun falan da oynamadığım için gerek duymadım zaten böyle işlemlere. Ekran kartı driverında da işlem yapmadım.

Anlık olarak yükselip yavaşlamasında bir problem yok mudur hocam? Dalgalanma olunca emin olamadım.

Hiçbir işlem yapmadım, yüklediğimde standart ayarlar ne ise onu kullanıyorum. Oyun falan da oynamadığım için gerek duymadım zaten böyle işlemlere. Ekran kartı driverında da işlem yapmadım.
anladım

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı