Arkadaşlar merhaba,
Bende 5600X ve RX6800 kullanıcısıyım tüm testlerde başarılı çıkmasına rahmen chome da küçük pencere durumunda olduğu yerde çevirince takılma yaşamamla başladı. İlerleyen zamanlarda Twitch platformunda yayın izlerken hiçbir problem yaşamazken reklam girdiği vakit stutter durumuyla karşılaşıyorum, rahatsız edici olamaya başladı son olarak da durum, Twitter mecrasında video oynatıldığı vakit stuter durumu ile birlikte devam etti. Bende çözümü acaba çakışık ekran kartı yazılımı vs var mı diye kökünden kazımakla buldum (format) attım. Fakat choreme, Microsoft Edge veyahut Opera yüklesem bile aynı sorunu yaşamaya devam ediyorum. Aklım ermiyor nedendir diye. Bunalara ek olarak anakartımda 4.0 ve 3.0 ekran kartı çıkışı bulunuyor gen4'ten gen3'e taktım bu sefer de oyunlardaki performansımda %30 üzeri düşüş yaşadım. Ne yapmam veyahut / yapmamız gerek anakart mı değiştirmeliyim / değiştirmeliyiz.
Araştırmalarıma devam edip sonucu sizlerle paylaşacağım.
Bilgi rica ederim.
İyi eğlenceler dilerim.
Tekrardan merhaba arkadaşlar,
Sorunu çözmek adına geçmiş olan 8 saatlik süre içerisinde, B550 Tomahawk anakartına R9 5500'lü bir bilgisayara kendi ekran kartımı (RX6800) takmış bulundum ve sistemde bahsi geçmiş olan takılma, donma, stutter durumu gözlemlemedim. Fakat kendi kasama diğer ekran kartını (RTX3070 Ti) takmak istediğimde kasama sığmadığından dolayı RX550 kartla deneme yapmam gerekti bu durum vesilesiyle HDMI çıkışı kullanmak zorunda kaldım ve takılma sorunuyla ilk 2 dakikalık kullanımda rastlaşmasamda ilerleyen dakikalarda tekrardan aynı sorunla karşılaştım diyebilirim.
Sonuç olarak ya işlemci ya da ana kartımda(X570 A-PRO) problem vardı.
Bende vakit kaybetmeden R5 işlemcimi B550 Tomahawk anakarta takınca başta droplanma takılma sorunuyla karşılaşmış olsam da PC reset atıldığı vakit hiçbir sorun çıkmamıştır.
Şu an için (570X a Pro anakart / R9 5500 / RX6800) kullanmaktayım ve takılma sorunum devam etmekte sanırım anakart ile akalı bir durum var.
Anankart değişikliği ardından son durumu sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
İyi eğlenceler dilerim.
Merhaba arkadaşlar,
Anakart probleminden kaynaklıymış.