RX 6700 Sistemde çok düşük FPS değerleri

İşletim sistemi
Windows 10

kafkaszki

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600- AMD Radeon RX6700- Asus Prime B450M-KII- XPG 2x8 3200mhz -MLD M300 500GB M2 SSD
RAM
XPG D30 2x8 GB 3200 MHz
Ekran kartı
Sapphire RX 6700
Anakart
ASUS Prime B450M-KII
İşlemci
Ryzen 5 5600
Sistemi yeni topladım. Oyunlar ve grafik programları için kullanacağım. CS:GO en düşük, sadece yüksek FPS'e yönelik ayarlarda ortalama 350-400, Valorant'ta oyunun görüntü ayarlarına hiç dokunmadım 400-450. LoL'de sabit 240 FPS alıyorum. Bunlar sistemleri çok yoran oyunlar değilmiş ama Cyberpunk 2077 Ultra ayarlarda 35 FPS alıyorum. Bu FPS değeri sistemim için fazla düşük gibime geldi. Tek yüksek grafik gerektiren oyunumda 35 FPS almam normal mi? Değilse bunun sebebi ne olabilir?
(Ekran kartı sürücüm güncel. Mld M300 512GM M.2 SSD (3300 OKUMA-3100 yazma) - SilverStone ST70F-ES230 700W PSU- Dell S2422HG 165Hz)

Sistemi yeni topladım. Oyunlar ve grafik programları için kullanacağım. CS:GO en düşük, sadece yüksek FPS'e yönelik ayarlarda ortalama 350-400, Valorant'ta oyunun görüntü ayarlarına hiç dokunmadım 400-450. LoL'de sabit 240 FPS alıyorum. Bunlar sistemleri çok yoran oyunlar değilmiş ama Cyberpunk 2077 Ultra ayarlarda 35 FPS alıyorum. Bu FPS değeri sistemim için fazla düşük gibime geldi. Tek yüksek grafik gerektiren oyunumda 35 FPS almam normal mi? Değilse bunun sebebi ne olabilir?
(Ekran kartı sürücüm güncel. Mld M300 512GM M.2 SSD (3300 OKUMA-3100 yazma) - SilverStone ST70F-ES230 700W PSU- Dell S2422HG 165Hz)

En son sürücü sorunlu bir sürücü RX6000 serisi için cipset yanma problemleri ve başlıca FPS düşüklüğü gibi sorunlar yaratıyor. Kendimde RX6600 kullanıcısıyım. Bir önceki sürümü kullanıyorum. Yeni sürüm hatalı.

Cyberpunk'ı hangi çözünürlükte oynuyorsun? 1080p ultrada 50-70 FPS alman gerekir. Deneme amaçlı DDU ile mevcut sürücü kaldırıp bir öncekini kur, tekrar test et.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En son sürücü sorunlu bir sürücü RX6000 serisi için cipset yanma problemleri ve başlıca FPS düşüklüğü gibi sorunlar yaratıyor. Kendimde RX6600 kullanıcısıyım. Bir önceki sürümü kullanıyorum. Yeni sürüm hatalı.
hocam bir önceki sürümü nasıl yükleyeceğim AMD'nin kendi sitesinde direkt son sürüm olan 22Q4'ü yüklüyor.

RT açmışsınızdır. Yoksa o kadar düşmesi normal değil. Ulta ayarlarda 58-65 FPS arası değer vermesi gerek o sistemin.
Hocam grafik ayarlarından "ışın izleme ultra "yerine sadece "ultra" ayarlara çektim ve görüntü testi başlattım .Max 130 ,ortalama 90fps oldu.

hocam bir önceki sürümü nasıl yükleyeceğim AMD'nin kendi sitesinde direkt son sürüm olan 22Q4'ü yüklüyor.

Hocam grafik ayarlarından "ışın izleme ultra "yerine sadece "ultra" ayarlara çektim ve görüntü testi başlattım .Max 130 ,ortalama 90fps oldu.
Gayet güzel değerler.

FSR'den yararlanmakta fayda var. RX 6700 ne kadar güçlü olsa da bazı oyunlar NVIDIA tabanlı AMD kart sevmiyor. Cyberpunk'ta ilk çıkınca AMD kartlarına %40 gibi ciddi bir değerde FPS sınırlama kodu kullandığı ifşa olmuştu. Bazı oyunlarda güzel değerler alıyoruz ama bir kaçında ise saçma değerler görebiliyoruz. Kart sürücü problemi düşünüyorsanız minimum yükleme seçeneğiyle sürücüyü kurup deneyin isterseniz. Ve Smart Access Memory'i etkinmi onunda katkısı olabiliyor çoğu oyunda.

Demek ki neymiş RX 6600 - RX 6700 - RX 6800 gibi serilerde FPS düşük adında açılan konularda ilk olarak RTX açık mı diye sormak lazımmış. Aynı şekilde açılan çok fazla konu var. Millette haklı reklamlar yüzünden RTX sadece NVIDIA da var gibi empoze edildiği için RX 6000 seri kullanan arkadaşlar RTX özelliği kartında var mı yok mu ya da açık mı konudan bir haberler.

FSR'den yararlanmakta fayda var. RX 6700 ne kadar güçlü olsa da bazı oyunlar NVIDIA tabanlı AMD kart sevmiyor. Cyberpunk'ta ilk çıkınca AMD kartlarına %40 gibi ciddi bir değerde FPS sınırlama kodu kullandığı ifşa olmuştu. Bazı oyunlarda güzel değerler alıyoruz ama bir kaçında ise saçma değerler görebiliyoruz. Kart sürücü problemi düşünüyorsanız minimum yükleme seçeneğiyle sürücüyü kurup deneyin isterseniz. Ve Smart Access Memory'i etkinmi onunda katkısı olabiliyor çoğu oyunda.

NVIDIA'nın haksız rekabet etmesi çok eskilere dayanır. Oyunların başında NVIDIA logosu çıkan oyunlar anlaşma gereği AMD (o zaman ATI) kartlarda kötü performansta çalışırdı çünkü kodlar öyle ayarlıydı. Oyunların çoğunda NVIDIA anlaşması olduğu için ATI kartların daha kötü olduğu algısı yedirildi insanlara hep. Bir oyun gereksinimleri duyrulurdu mesela NVIDIA için sıradan kart gerekirken ATI için güçlü kart istenirdi. Durum bu kadar içler acısıydı. Gerçi hala devam ediyor ya neyse. Ben Microsoft tarafında da kasıtlı olarak AMD işlemci ve ekran kartlarının stabil çalışmaması için bir takım oyunlar döndüğünü düşünüyorum. Windows 11 duyrulduktan sonra AMD işlemcilerde yüksek performans kaybı sorunu da tesadüf değil bence. Konsollarda başka işletim sistemlerinde harika çalışan AMD teknolojileri Windows'ta sorun çıkarıyor tuhaf değil mi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı