RX 6700 sistemde oyun esnasında "no signal" hatası

ZVAE

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8x2 16 GB 3200 MHz Gskıll
SSD veya HDD modeli
Crucial 500 GB M.2 SSD
Ekran kartı
Radeon RX 6700
Anakart
MSI PRO H410M-B
İşlemci
i3-10100F
Sorun geçtiğimiz 1 hafta içinde başladı sıcaklık değerlerim vs gayet normal olmasına rağmen oyun esnasında aniden 'HDMI no signal' hatası alıyorum ve görüntü gidiyor restart attığım zaman düzeliyor. Oyuna girince tekrar aynı hatayı alıyorum. DDU ile sürücümü silip baştan yükledim. Ekstra olarak kasaya komple format attım. Ama sorun düzelmedi.

Sorun yaşadığım oyunlar.

Ark Survival Evolved
Cyberpunk 2077

Ek olarak bu sorunu Cyberpunk oynarken yaşamaya başladım.

Muhtemelen test uygulamalarinda bir sorun olmayacak ama sen yine de OCCT Power AVX2, %100 VRAM testi ve 3D Adaptive testini deneyin.

Memtest86 testini deneyin.

5 dakika kadar önce deneme amaçlı FurMark testi yaptım ve 1080p testi başlattığım an yine aynı hatayı alıyorum.

5 dakika kadar önce deneme amaçlı FurMark testi yaptım ve 1080p testi başlattığım an yine aynı hatayı alıyorum.

PSU'nuz nedir?

OCCT indirin ve Power AVX2 ve SSE testini yapin. Genel olarak AVX2 daha cok yuk bindirir, SSE ise daha az. Eger SSE iken kapanmiyorsa ama AVX2 iken guc yetmediginden goruntuyu kesiyor olabilir.

Farkli bir ekran karti ile denemenizi oneririm. Eger sorun sicaklik, PSU yetmeme gibi bir şey degilse ekran karti arizali olabilir.

Aynı ekran kartına sahip bir sistemim daha var onunlada deneyip test sonuçları ile paylaşacağım.
Mevcut PSU xpower 600W.

Diğer ekran kartı ile denedim ve hiçbir sorun olmadı sorunun kaynağı belli oldu yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…