RX 6700 XT Corsair VS650W PSU yetmiyor PC reset atıyor

kobra90

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler Corsair VS650W PSU RX 6700 XT yeterli gelmiyor. İşlemcimde düşük güç çeken bir işlemci i7 10700F neden böyle oluyor? İnternette araştırmalarım sonucu birçok kişi sorunsuzca 650W PSU'larda kullanabiliyor. Elimde fazladan FPS 550W PSU vardı aynı anda onu da destek olarak ekran kartına taktım sıkıntı çıkarmadı. Sıkıntı söyle baş gösteriyor ne zaman Witcher DirectX 12'de çalıştırsam PC reset atıyor DirectX 11'de sıkıntı yok ve MSI kombuster stres test yaparken Full ekran alınca reset atıyor, 185 W üstüne çıktığında sıkıntı oluyor. AMD kontrol panelden voltaj düştüm minivolt 1100 indirdim frekansı 2400 yaptım şu an sıkıntı yok gibi 12v de 50a veren bir PSU neden böyle yapıyor?

PSU değiştimeni öneririm. Ben 650W 4070 Ti kullanıyorum.
bu gidişle onu yapacağım 750w önerebileceğin bir psu var mı ?

Verimliliği azalmıştır, sıkıntılıdır yalnızca kağıt üzerindeki verilere bakarak anlaşılmaz. Yaşlı ya da kalitesiz bir 750W'in besleyemediğini kaliteli bir 550W Gold/Platinum besleyebilir.
750w psu tavsiyeniz nedir ?

evga fiyat olarak iyi gibi garantisi ne kadar acaba nzxt garantisi 10 yıl güzelmiş bunlarda sistem koruma özelliği var mı ? benim dandik corsair vs650 watt veremediği zaman reset attırıyor sisteme koruyor o güzel oluyor.

EVGA GQ düzeltildi mi? Bilmiyorum. Lakin çok da iyi bir güç kaynağı değil. Ripple ve geçici yanıt konusunda başarısız bile denilebilir.

Aynı fiyata RM750x varken de NZXT C750 pek de iyi bir tercih olmaz.

Son düzenleme:
corsair beni biraz kazıkladı gibi bir şey oldu 650w satıyorum diye çöp satmış o yüzden biraz sinirliyim 12v 50a dan 600w veririm diyor vermiyor yalan söylüyor. ne gibi bir artısı var bunun nzxt den ?

@kobra90 VS serisi ile RMx serisi arasında dağlar kadar fark mevcut. Elinizdek VS serisinin sarı etiketli olanıysa, gri etiketli VS'den de kötü bir ürün. NZXT C ile de RMx arasında çok büyük fark var denilemez ikisininde iç yapı kalitesi gayet iyi ki 2022 revizyonlu ise üreticileri de aynı. Ama Seasonic üretimi olan NZXT C'ye göre performans olarak (ripple, geçici yanıt ve ses gibi konularda) RMx bir tık daha iyi. Bu arada şu da bir seçenek;

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…