RX 6700 XT ekran kartı B450M-A Pro Max anakarta takılmıyor

Apo 56

Hectopat
Daha fazla  
Ana kartım B450M-A Pro Max. Ekran kartım 6700XT MSI Gaming 12 GB. Kartın anakarta uyumlu olduğunu söylediler. Ekran kartının dişlerini denk getirdiğim zaman bu resimdeki kablolar fanın yanına denk geliyor ve ekran kartını bu yüzden oturtamıyorum. Ne yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-11-21-23-51-28-245_com.google.android.apps.photos.jpg
    53,4 KB · Görüntüleme: 47
Kabloları söküp ekran kartını monte edin. Daha sonra kabloları tekrar takın.

Yetişmiyorsa kasanın arkasından dolandırıp yaparsınız. Kısacası kablolamayı baştan yapmanız lazım. Sanırım sistemin montajı size ait.

Kabloları söküp ekran kartını monte edin. Daha sonra kabloları tekrar takın.
Hocam o şekilde yapsam olur mu ? Anakarttan birşey sökmek cidden zor. Tuhaf bir şekilde kimse böyle bir sorun yaşamamış. Dediğinizi sabah deneyeceğim. Umarım olur ama bu durumda iken o kabloları nasıl takacağım bilmiyorum ekran kartı epey yer kaplıyor resimde de görüldüğü gibi.

Benim gibi olan birine ait

Sorun yok hocam. Yadırgama anlamında söylemedim. Dediğim gibi kabloları söküp ekran kartını takarsınız. Söktüğünüz kablolar yetişmiyorsa çıkarabildiğiniz kadar dışarı çıkarın ve en kısa yoldan montelemeye çalışın. Kasa kablolaması önemli.

Son düzenleme:
Cidden öyle. Yarın deneyeceğim dediğinizi inşallah düzelir. Teşekkürler ilginize.

Dediğini yaptım kart girdi ancak bu kezde kabloları takamıyorum. Ekran kartı kablo girişlerinin üstüne denk geliyor.

Maalesef. Dediğiniz gibi yapıp kartı taktım ancak durum resimdeki gibi oldu. Yeni bir anakart almak şart anlaşılan. Hangi anakartta ekran kartı girişiyle o kabloların arasında yeterince boşluk vardır ki ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-11-22-12-14-43-999_com.google.android.apps.nbu.files.jpg
    79,6 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
O kısımda USB ve SATA girişleri var. Başka hangi kablolar takılı tam olarak söyler misin? Mesela SATA girişi anakartın sağ alt tarafında da var. Oraya takılabilir. USB'leri takmazsınız, anakartın USB'lerini kullanırsınız.

Bu kablolar takılı

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-11-22-13-22-04-366_com.google.android.apps.nbu.files.jpg
    104,7 KB · Görüntüleme: 34
Yok hocam olmuyor. Ne yaparsanız yapın kart büyük geliyor. Daha doğrusu anakart küçük geliyor. Yeni anakart alacaksanız ATX alın. B550 serisi daha iyi olur. Kasanızın boyutu da önemli.

Mavi işaretli kabloyu hiç takmayın. Kırmızı işaretli kabloyu da diğer kırmızı işaretli yere takın. Bu şekilde oturuyorsa kullanılır. Sadece kasanın USB'leri çalışmaz. Eğer yine de oturmuyorsa yeni anakart gerekiyor sanırım. Belki başka arkadaşlar yardımcı olabilir. Kolay gelsin umarım halledersiniz.

Teşekkür ederim ilginize. Forumlarda uyar sorunsuz kullanabilirsiniz diyordu herkes. Pekte öyle olmadı Tekrar teşekkürler hocam. Mavi ile işaretlediginiz kabloyu neden takmayayım ?

@GodMode hocam dediğiniz gibi yapıp maviyle işaretli kabloyu takmadım herşey çalışıyor kasanın USB lerde çalışıyor sorunsuz kullanıyorum ama bir sorun yaratmaz değil mi o kablonun takılı olmaması ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…