RX 6700 XT FurMark test sonucu nasıldır?

Rankout

Hectopat
Yer
Giresun/Merkez
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem askıda :)
Meslek
Öğrenci...
2. yıl dolmak üzere ben de merak edip test yaptım sizce sonuç nasıl?

Dosya Ekleri

• 20250118_171748.jpg
    161,5 KB · Görüntüleme: 101
FPS değerlerinde bir sorun yok, sıcaklık da kötü değil ancak o sıcaklıkta %80 fan açması fazla gibi geldi bana. 2 dakikalık bir test yapmışsınız bir de, muhtemelen daha uzun süreli testlerde fan hızı %100'lere çıkıp uçak sesi çıkaracaktır, sıcaklıklar da yükselecektir. Uzun süredir temizlemiyorsanız bir fan aralarını vs. temizleseniz iyi olabilir. 186W çekiyor bir de, muhtemelen kartınızda Silent-Performance modları varsa Silent modda kullanıyorsunuz. Ben de 6700XT kullanıyorum yaklaşık 3 yıllık bir kart ve değerler bu şekilde. Ekran kartınızın modeli nedir?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    156,2 KB · Görüntüleme: 94
Asus dual, kasayı yeni temizledim ayrıca slient-perfırmance modu nedir hocam?

ASUS Dual, kasayı yeni temizledim ayrıca slient-perfırmance modu nedir hocam?

Çift fanlıysa normal olabilir o zaman bu kadar fan açması ama yine de uzun süredir temizlemediyseniz bir temizlik yapmanız iyi olabilir.
Benim kartın üzerinde BIOS Switch tuşu var, sağa sola çekerek veya yazılımı üzerinden ayarlayabiliyorum bende sonradan fark etmiştim. İlk aldığımda Silent modda ve sizinki gibi 186W çekiyordu, performans moduna aldıktan sonra 210W çekmeye başladı. Muhtemelen sizinkinde de kartın üzerindedir, eğer yoksa kartın ışıklarını vs. ayarladığınız ASUS uygulamasını kurcalayın, oralarda bir yerlerdedir.

Sizin kartta da şu kısımdaymış;

Dosya Ekleri

• Sapphire-Radeon-RX6700-XT-Bios-Switch.jpg
    233,2 KB · Görüntüleme: 50
Hocam ekran kartının yapraklarını temizlemeyi unutmuşum ıslak mendil ile sildim, modu p den q ya çektim sistemi başlatıp yine testi açtım
Sonuç:

Dosya Ekleri

• 20250118_181155.jpg
    161 KB · Görüntüleme: 55
Hocam ekran kartının yapraklarını temizlemeyi unutmuşum ıslak mendil ile sildim, modu pden Q ya çektim sistemi başlatıp yine testi açtım
Sonuç:

Bir tık daha iyi şu anda sonuçlar ama önemli olan oyunlarda kaç derecelerde gezdiği. Bu fan hızlarındayken çok ses çıkarmıyorsa problem yok. Modu P'den Q'ye çektiğinize emin misiniz? Güç tüketimi hala aynı, normalde P modundayken 210W'lara çıkması gerekiyor. 210'lara çıkarsa daha çok ısınabilir, isterseniz hiç ellemeyin şu anda gayet iyi.

Hocam ordaki düğmeyi çektim seste geldi başka bir işlem yapmadım, ses konusunda kulaklıklayken duyulmuyor. FC25 oynadıktan sonra ısı değerlerini buraya yine yazıcam

Hocam 6 saat oynadın, fps 110 un altına düşmedi, ısı 65 üstüne çıkmadı @Gapirkont

Dosya Ekleri

• 20250121_021009.jpg
    471,1 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
Gayet iyi hocam sıcaklık. Aslında FurMark'ta takıldığım şey de sıcaklık değildi, FurMark için 71 derece gayet iyi bir değer, sadece fan hızı biraz yüksek gelmişti. Muhtemelen normaldir o da.
Anladım hocam, sağolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…