RX 6700 XT kendiliğinden devre dışı kalıyor

MelihQ

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 3 aydır çözemediğim bir sorunla uğraşıyorum. 2 bilgisayarcıya gösterdim onlar da sorunun kaynağını anlayamıyorlar.
RX 6700 XT karta sahibim, herhangi bir oyuna girdiğimde ve biraz oynadığımda siyah ekran oluyor (PC açık), bilgisayarı kapatıp tekrar geri açtığımda aygıt yöneticisinde ekran kartının devre dışı kaldığını görüyorum. Sorunun kaynağını aramaktan gerçekten artık çıldırma aşamasına geldim. Huzur muzur kalmadı. Aylardır bu sorunla uğraşıyorum. Ekran kartını kardeşimin bilgisayarına taktığımda onda bir sorun olmuyor. Kardeşimin ekran kartını kendi bilgisayarıma taktığımda (RX 570) yine aynı sorunla karşılaşıyorum.

DDU ile güvenli modda sürücüyü kaldırıp tekrar kurdum olmadı.
Format attım olmadı. (Windows 11'den 10'a geçtim yine olmadı)
Kabloları değiştirdim olmadı.
Sıcaklık değerlerini kontrol ettim normal.
Farklı ekran kartı takıp denedim aynı sorun yine oluyor. (RX 570)

Ekteki görüntüler, siyah ekran olduktan sonra bilgisayarı kapatıp açtığımda aygıt yöneticisinde karşılaştığım görüntülerdir.

Sistem:
Anakart: ASUS Prime H410M-K
İşlemci: Intel Core i5-10600KF
RAM: 16 GB.
Ekran kartı: ASUS AMD Radeon RX 6700 XT.

Dosya Ekleri

• 1.jpeg
    109,2 KB · Görüntüleme: 47
  • 2.jpeg
    110,2 KB · Görüntüleme: 40
  • 3.jpeg
    104,3 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:

Ekran kartının ayarlarıyla oynadığınız bir program var mı MSI Afterburner gibi.

Sana dediğimi bir dene.

Aygıt yöneticisine gir.
Görüntü bağdaştırıcıları.
Ekran kartına sağ tıkla güncelle de.

Hep alttaki seçenekleri seç ve sertifika seçmede AMD'nin olanı seç.
6 senedir RX 570 kullanıyorum*

MSI Afterburner indirip undervolting yapmayı deneyin. Voltajı azaltmak ekran kartına zarar vermicektir. Bende RX 570 kullanıyorum aynı sorunu yaşıyordum UV ile düzelmişti. Bilgisayarı açtığınızda X uygulamasının grafik donanımına erişimi engellendi gibi bir yazı yazıyor mu ya da hiç bilgisayarınız siyah ekran verdiğinde bip sesi duyuyor musunuz?
Edit: BIOS güncelleyincede düzelme şansı var.

Son düzenleme:

Ben undervolt hiç yapmadım ne işe yarıyor bilmiyorum.

Ben undervolt hiç yapmadım ne işe yarıyor bilmiyorum.

Ekran kartının voltajını kısarak çekirdeğe giden voltaj miktarını azaltıyor kartın derecesini düşüyor. Düzgün bir şekilde yaparsanız 5-6 FPS kayıp edersiniz ama kartın maksimum derecesini de 10 derece azaltırsınız. Düzgün şekilde yapmasanızda sadece siyah ekran alıyorsunuz sıkıntı çıkarmıyor.

BIOS da güncelledim UV ile de denedim malesef fayda etmiyor hocam. Devre dışı kalıyor kendiliğinden.

Hiç yapmaya gerek yok zaten fps alamıyor

BIOS da güncelledim UV ile de denedim maalesef fayda etmiyor hocam. Devre dışı kalıyor kendiliğinden.

Bazıları bilgisayardaki statik elektriği atıp düzelmişti. PSU'ya giden kablonuzu çıkartın ardından bilgisayarın açma tuşuna basılı tutun eğer bu da olmazsa BIOS pilini çıkarıp takanlarda var. Yine olmazs anakartta sıkıntı var demek ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…