RX 6700 XT kendiliğinden devre dışı kalıyor

Bilgisayarıcya getirdim burada sorun olmuyor ilginç bir şekilde. Eve götürüyorum ekran kartı oyuna girer girmez devre dışı kalıyor.

Çözüldü, nolucak, hem vram, hem de çekirdek frekansını düşürerek
Bilgisayarıcya getirdim burada sorun olmuyor ilginç bir şekilde. Eve götürüyorum ekran kartı oyuna girer girmez devre dışı kalıyor.
Voltaj dalgalanması olup olmadığını, nötr, faz ve topraklama hattının doğru biçimde çalıştığını anlamak için multimetre kullandın mı hiç? Bende var.

yok kullanmadım

yok kullanmadım
Sorun düzelene kadar evdeki bütün prizleri test et, eğer problem çözülmezse evde kaçak akım v.s. olabilir, buzdolabı, kombi, lamba v.s. her şeyi kapat, sonra prizlere tek tek tak, uzatmayı değiştir, illa ki sorunu çözersin

yok kullanmadım
Multimetreyle yapamayacağın şey yok : ) Transistör, direnç, kapasitör ohm, volt ölçümü, propları prize sokup şebekeden kaç volt ac akım geldiğini bile görebiliyorsun

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2024-12-09 19-12-08.png
    275,6 KB · Görüntüleme: 16
@MelihQ hocam sorunu cozebildiniz mi?

@MelihQ hocam sorunu cozebildiniz mi?
Kasayı değiştirdim düzeldi. Sorun kablolarda mıydı nerdendi bilmiyoruz. Bilgisayarcılar da bilmiyor. Sorunun kaynağının ne olduğu o eski kasa ile birlikte tarihe gömülecek ve kimse bilemeyecek

Kasayı değiştirdim düzeldi. Sorun kablolarda mıydı nerdendi bilmiyoruz. Bilgisayarcılar da bilmiyor. Sorunun kaynağının ne olduğu o eski kasa ile birlikte tarihe gömülecek ve kimse bilemeyecek

Aynı sorun bende vardı birkaç haftadır. Bugün saatlerce uğraşım sonucu ekran kartının maksimum frekans ayarını düşürerek çözdüm. Umarım tekrar yaşanmaz.

Hocam konusulanlari okudum, kasayla beraber guc kaynagi da degisti mi? Guc kaynagindan kaynaklanan bir sorun gibi duruyor.

Her seyi denemissiniz ama Psu ile ilgili bir sey yapilmamis gozden kacirmadiysam.

Hocam bugün bilgisayarı açtım sorun hala devam ediyor. Çıldıracağım gercekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…