RX 6700 XT mi RTX 3070 mi?

UranusWASTAKEN

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
İyi Sosyaller. İşlemci olarak Ryzen 5 5600 kullanıyorum. Bu ay içerisin de GTX 1060'dan kurtulmayı planlıyorum. İlk başlar da RTX 3070 almak istiyordum çünkü daha önce hiç RTX kartım olmamıştı hevesim o yöndeydi her zaman. Fakat istediğim bütçe de bulamadım bulsam bile içimde ki kurtlar gitmiyor nadir geliyor o fiyatlara bazıları da kart tamir görmüş olsa bile yazmıyorlar o yüzden alt fiyata koyuyorlar yani içimde kendi kendimle hep bunları tartışıyorum. RX 6700 XT ise tam istediğim bütçeler de geziniyor 8500 TL bu arada bütçem. Yani rahatlıkla bazı markalarını o fiyatlara bulabiliyorum. Araştırdığım kadarıyla 6700 XT, 3070'ten saf güç olarak önde tabii bunun kesin bir sonucunun olmadığını biliyorum bir yer de RX bir yerde RTX öne geçiyor. Sizlerin önerisi nedir? Ne almamı önerirsiniz?

Not: Daha önce hiç AMD ekran kartı kullanmadım çoğu kişi driver hatası mıdır nedir öyle bir şeyler oluyormuş o konuda da detaylı bir açıklama yapar iseniz çok mutlu olurum şimdiden zaman ayırıp yazan arkadaşlara teşekkür ederim.
Bütçe: 8500.

Düşünmeden 6700XT çünkü 12 GB VRAM var. Düşünürsem 3070 seçerim. Çünkü daha güçlü ve DLSS 4 destekliyor. RX 6700XT ise FSR 3.1 ile kısıtlı. RT performansıda çok kötü.

6600 XT kullandım bu arada. Sürücüyle alakalı pek bir sorun yok. Mesele kas gücü, RT performansı ve DLSS 4 desteklemesi.

RX 6700 XT. O kadar para verip de 8 GB ekran kartı alınmaz. Benim içimde bir sevdadır Red Devil RX 6700 XT...

RX 6800 kullanıyorum sürücü sorunu yaşamadım. Gerçi rtx 4080m'de de sorun yaşamadım.
Ray tracing açacaksan rtx 3070, yoksa RX 6700 XT.
Oynayacak olduğun oyunlar belirli ise ona göre kıyaslayabilirsin.

RTX 3070 DLSS 4 mü destekliyor hocam? Baktığım kadarıyla desteklemiyor diyorlardı.

AMD GPU'nun, AMD Adrenaline diye bir grafik yazılımı var. Nvidia'da olduğu gibi ama bu grafik yazılımının GPU koruma metodu biraz daha sinir bozucu. Basit tabiri ile sisteminizde yaşanan bir hata, sorun veya riskli bir durumda AMD yazılımı otomatik olarak GPU'yu koruma moduna alıyor ve Wattman hatası ile PC siyah ekran kalıyor veya sadece uygulama çöküyor ve GPU kendini sıfırlıyor.

Eğer ekran kartınız donanımsal olarak temiz ise bu sorun %100 diğer donanımlarınız veya Windows kaynaklı oluyor. RX 480 kullanan biri olarak eski sistemimde Windows bozuk bir SSD'nin içindeydi ve hep Wattman yiyordum. Şimdi ise sıfır satın alınmış ve DRAM'li bir SSD'ye kurulu Windows, oyüzden oyun kaynaklı olmadığı sürece Wattman yemiyorum.
Birde CS2'de ses tuşları ile oynarsam oyun çöküyor.

Bir forum sakinide "Gece modu" açık olduğu için hep Wattman yiyordu.

Aynı zamanda AMD bazen sorunlu sürücü yayınlayabiliyor, eski sürücüyü kurmanız dahilinde sorun çözülür.

Şunuda belirtiyim son olarak. Bu yazılım sorunları daha çok RX 500 ve 5000 serisinde var. Eğer sisteminiz sorunsuz ise RX 6000 serisi ile alma olasılığınız çok daha düşüktür.

6700XT alıyorsun ve rahatına bakıyorsun bu kadar basit.

İki kartın birbirine pek bir üstünlüğü yok. Hangisi ucuzsa onu alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…