Yetersiz kaldığı konusunda haklı olabilirsin fakat birçok performans testi izledim 3700X ve 6700XT kombinasyonu ile 1080p çözünürlükte. Sorunun 2K monitöre geçince çözüleceğinden emin olsam gidip 2K monitör alacağım.
Tekrar merhaba,
Sapphire Pulse Radeon RX 6700 XT iade edip gidip 2K 165Hz monitör aldım RX 580'i geri taktım. 2K çözünürlükte hiç takılma kasılma ya da rahatsız edici bir şey olmadı. Tabii ki az biraz FPS düştü. Bazı detaylı alanlarda küçük yavaşlamaları hissettirdi. Sonra XFX Speedster MERC 319 RX 6700 XT taktım. Benchmark ile tarattım sistemin tamamı %90 ve üzeri değerler verdi. FurMark ile test ettim o da standartlarda bir değer verdi. Apex'te tüm donmalar takılmalar ve kasılmalar tekrarladı. Ardından RAM'ler orjinal değer 3200MHz fakat 3600'e overclockluydu onları 3200'e çekince "Apex" te takılmalar ve kasılmalar düzeldi akıcı bir oyun deneyimi sundu. Fakat sabit 165 fps almam gerekirken 145-150 ortalama fps aldım. DotA açınca inanılmaz bir donma, takılma, kasılma vb olumsuz durum ile karşılaştım. Bu arada CPU 65, GPU 75 dereceyi hiç geçmedi. Bu bilgiler ışığında bir çözüm önerisi olan ya da başka bir deneyimi olan bir arkadaş varsa ve paylaşırsa çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.
Başkalarına karşılaştırma yapması için örnek olsun;
Eki Görüntüle 1759132
Bugün itibariyle bios güncelledim ve driver olarak 23.4.2 kullanıyorum. Saçma sapan donmalar ortadan kalktı. Yalnızca Dotada oyun başladığında 5 snye kadar bir kasılma yaşıyorum ve ardından tekrarlamıyor. Benimle aynı problemleri yaşayan birisi olursa belki onunda işine yarar.