RX 6700 XT sistem ekran titremesi yapıyor ve kapanıyor

Rocakewt

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, oyun oynarken 3 veya 4 saat sonra önce ekran titremeye başlıyor daha sonra mavi çizgiler çıkıyor ve ekranda hiçbir işlem yapamıyorum. OCCT de ekran kartı ve VRAM testi yaptığımda hiçbir sorun olmuyor %90 yükte çalıştırıyorum ancak furmak ile ekran kartı testi başlattığımda 2dk sonra aynı sorun oluyor. Ekran mavileşiyor ancak bilgisayar ve arkadaki programlar çalışmaya devam ediyor. Ayrıca ısınmadan dolayı olacağını düşünerek ekran kartının termal macununu değiştirdim yük altında bile 60 dereceyi geçmiyor. Sorun PSU da mı diye test yapmayı denedim ancak işlemci +100 derecelere çıkınca 2 dk dan sonra testi devam ettirmedim, o sürede PC kapanmadı ya da bir hata almadım.
Ekran kartı: RX 6700 XT Red Devil 12 GB olan modeli.
İşlemci: Ryzen 5 5600X.
PSU: High Power 600W 80+ Gold.
Titremeden sonra oluşan ekran.

WhatsApp Image 2024-09-18 at 00.43.52.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU sorununa benziyor hocam.

Bende öyle düşünüyorum ancak neden sadece yük altında sorun çıkardığını anlamaya çalışıyorum. Bu yüzden PSU'dan şüphelendim. İki hafta önce kadar sıvı temas etmişti kasa içine çok az miktarda. Kurutup, alkolle temizledikten sonra açtım, hiçbir sorun olmamıştı şimdi yeni başladı bu. 2K monitör aldım yeni olarak onunla alakalı olabilir mi diye düşündüm ama monitörü 3-4 gün normal şekilde kullandım.

Merhaba güncelleme yapayım. 09.09.24 tarihinde kutulu sıfır vatandan aldığım lg 27gr83q-b monitörün panelinde çıktı sorun. Bu süreçte hiç açılmamış ekran kartıma reballing yaptırdım sorun onda sanıp. Sorunu alamak icin farklı bir ekran kartı ile test yaptım monitor isininca yine rainbow gibi oldu ekran. Vatana değişim için gittiğimde şubeden aldığımız ürünleri gördüğümüz için değişim veya iade kabul etmediklerini ancak LG yetkili servisi değişim verirse değişim yapacaklarını söylediler ve hiç bir sorumluluk almayıp aradan çekildiler. LG servisime gönderdikleri ürün ile ilgili 3 4 gün hiç bir bilgi alamadım. Daha sonra yetkili servise gittim. Sözde yetkili servis 3 saat yük altında kalınca hata verdiğini belirttiğim monitörü laptopa hdmi kablo ile takmış ve ben bir sorun bulamadım. Monitörde sorun olmadığını söyle. Qhd yani 2k monitörün böyle test edilemeyeceğini söyledim. Ellerinde test sistemleri yokmuş bir arayacağım diye cevap verildi. Peki monitörü açıp devrelerim ya da paneline baktınız mı dediğimde neden açayım bozuk değil monitor diye cevap aldım. Elimde video ve fotoğrafların olduğunu söyledim. LG musteri hizmetlerini aradım yetkili servislerinin durumunu anlattım daha sonra değişim yapılmayacağını sadece müşteri memnuniyeti için para iadesi yapacaklarını söylediler ki ben aldığımda monitor 13500 tl iken 17-18 bandına çıkmıştı sadece aldığım ücreti karşılaşacaklarını söylediler. Daha sonra serviste hiç bir işlem yapılmadığını elimde ses kaydı olduğunu ve cihazın bozuk olduğuna dair fotoğraf ve video bulunduğunu söyledim. Bir süre sonra servis tarafından aradım geçen salı günü cihazın değişimini kabul edeceklerini söylediler. 3 gün içerisinde raporu verip haber edeceğiz dediler ncak genel merkez inceleme yapacakmış o bekleniyormuş hâlâ. İşin özü 1 aydır aldığım monitörü kullanamıyorum ve bu işlem ne zaman bitecek bilmiyorum. Siz siz olun bu iki firmaya güvenmeyin mağdur olursunuz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı