RX 6700 XT sistem yükseltme tavsiyesi

stuoh

Hectopat
Merhabalar, umarım iyisinizdir. Öncelikle güncel sistemim;
Ryzen 5 5600
RX 6700 XT
B450M-A PRO MAX
16 GB RAM

Aklımda sistemimi geliştirmek var ancak nereden başlayacağımı bilemiyorum. B650M Gaming Plus anakart, Ryzen 7 9700X işlemci ve 32GB RAM ile DDR5 geçebilirim ama ekran kartına şu anda dokunamam. Diğer yandan ise sadece ekran kartı olacak şekilde RTX 5080 veya 5080 Ti ile ekran kartımı değiştirebilirim. 5-6 aylık bir süre diğer seçeneğe öncelik vermiş olacak. Sizce nasıl bir yol izleyebilirim?

Sistemde her şey değişiyor neredeyse. Duruma göre ileride sistemini komple satıp hazır sistem alman çok daha mantıklı olur bence. Yok illa tek tek güncelleyeceğim dersen anakart işlemci RAM ile başlarsın güncelleme yapmaya.

Önceliği işlemci ve RAM'e ver bence diğer türlü darboağz olur hele o ekran kartında aynı işlemci bende var RX7700 XT ile kullanıyorum ucu ucuna yetiyor.

İlk önce işlemci degisin hocam. 9700x ile b650m gayet guzel bir kombin. Butce cikarsa belki 7800x3d tercih edilebilir.

Hocam sistemi komple satıp hazır sistem almak her ne kadar mantıklı olsa da o süreç içerisinde bulunmak pek istemiyorum. Sizce almayı düşündüğüm parçalar nasıl?
İlk önce işlemci degisin hocam. 9700x ile b650m gayet guzel bir kombin. Butce cikarsa belki 7800x3d tercih edilebilir.
9700x ile 7800x3d geçişi aradaki fiyat farkına değecek mi peki hocam? Sadece oyun için kullanıyorum.

Deger hocam fazlasiyla. X3d islemcilerin amaci tamamen oyun performansi zaten.

3 katı önbellek farkı var hocam işlemci ağırlıklı oyunlarda fark yaratır.

İfadeler: kxy
Deger hocam fazlasiyla. X3d islemcilerin amaci tamamen oyun performansi zaten.
3 katı önbellek farkı var hocam işlemci ağırlıklı oyunlarda fark yaratır.
Öncelikle çok teşekkür ederim. Konudan biraz sapmış olacağız ama MSI B650M Gaming Plus anakart hakkında ne düşünüyorsunuz yeterli olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…