RX 6700 XT sistemde ani ekran kararması

Worthless0

Hectopat
Merhaba, masaüstü bilgisayarımda monitör aniden videodaki gibi kararıyor videoda tam düzgün çıkmamış ama anlaşılıyor sanki ekran ışığı Full'ken aniden en kısığa düşüp yine fulleniyor gibi oluyor. Bu sorun ilk 6 ay önce Microsoft PowerPoint'te ödev yaparken oldu o zamandan beri bir 10 kez falan oldu videodada maç izlerken pencere içinde pencere özelliğini kullanıyordum Discord açıktı Steam falan açıktı acaba bir sürü farklı programı çalıştırmamla bir alakası mı var diyorum çünkü oyun oynarken hiç olmadı hep böyle birkaç sekmeli bir şeyler yaparken oldu sorun ekran kartımda gibi geldi ama monitörde de olabilir. Ekran kartı sürücülerim güncel Windows+CTRL+Shift+b yaparak ekran kartını sıfırladım olmadı Windows güncel başka ne yapılabilir bilmiyorum ekran kartım RX 6700 XT monitör AOC 24G2SPU/BK işlemci Ryzen 5 5600 geçen sene eylül'de Gençer Gaming'den hazır sistem olarak almıştım garantisi devam ediyor monitöre DisplayPort ile bağlı.

Bağlayabiliyorsan bir de TV'ye bağlayıp dene. Bakalım onda da yapacak mı kontrol et.

AMD driverinızı silip eski bir versiyonunu yükleyin öyle deneyin. Driver sorun çıkarıyor olabilir.

monitör de sorun olabilir başka bir cihaza tak ondada olacak mı olursa driver veya ekran ekran kartında sorun var

Monitörden kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Sorunda öyle tuhaf ki garantiye de gönderemezsin. Bozulduğu yere kadar kullanacaksin artık. Evin elektrik tesisatı iyi değilse voltaj düşmesi dalgalanması falan da yapabilir.

Bağlayabiliyorsan bir de TV'ye bağlayıp dene. Bakalım onda da yapacak mı kontrol et.

Bağlamayı deneyeceğim hocam teşekkürler ama böyle rastgele bir zamanda oluyor o sıkıntı.

monitör de sorun olabilir başka bir cihaza tak ondada olacak mı olursa driver veya ekran ekran kartında sorun var
Tekrar olunca televizyona bağlamayı deniyeceğim hocam teşekkürler

Hocam evin tesisatıyla ilgili değil muhtemelen çünkü başka bi evde kullandım uzun bi süre ordada vardı sorun. monitörde yeni aslında onuda geçen sene itopyadan almıştım ama olabilir teşekkürler

AMD driverinızı silip eski bir versiyonunu yükleyin öyle deneyin. Driver sorun çıkarıyor olabilir.
Teşekkürler hocam sorun ortaya çıktığından beri birçok kez güncelledim driverı eski sürümlerdede oluyordu ama.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…