RX 6700 XT sistemde ASUS TUF GAMING VG247Q1A monitör DisplayPort sinyal yok hatası veriyor

RAM
Adata XPG 8GB 3200MHz DDR4 Single Kit Ram AX4U32008G16A-SR30
SSD veya HDD modeli
WD SN570 500GB Blue GEN3X4 M.2 SSD 3500MB Okuma /
Ekran kartı
ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB GDDR6 192 Bit Ekr
Anakart
ASUS B450M DRAGON 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 m
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek A
Arkadaşlar merhaba,

9 Mart tarihinde gaming.gen sitesi üzerinden hazır bir sistem satın aldım. Sistemde ekran kartının fanları, ışıkları, işlemcinin fanı, fanların ışıkları dahil olmak üzere her şey çalışıyor. Fakat sistem ile birlikte aldığım ASUS TUF GAMING VG247Q1A monitörden "DisplayPort sinyal yok" hatası alıyorum. Kabloları çıkarıp takarak Windows 11'i kurabildim, sürücüleri yükledim fakat bilgisayarı tekrar açtığımda gene aynı sorun tekrar ediyor. Kasada bir problem oldugunu düşünmüyorum çünkü arka planda hoparlörden Windows'un başlangıç sesi geliyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Yukarıda bahsettiğim gibi bazen görüntü ekrana geliyor fakat 2-3 dakika sonra tekrar gidiyor.

Denediğim yöntemler,
  • Farklı HDMI kablosu,
  • Farklı DisplayPort kablosu,
  • Farklı 2 monitör,
  • BIOS pilini takip çıkarma,
  • Ekran kartını çıkarıp tekrar pinlerini kontrol edip tekrar takma,
  • RAM'leri temizleme.
Fakat bunlar fayda etmedi, buradan da bir çözüm bulamazsam iade etmeyi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 1 Televizyon, 1 VGA monitör, 1 HDMI monitörde denedim. Bilmiyorum gerçekten daha ne yapabilirim? Beni aşıyor galiba bu iş. En mantıklısı iade gibi duruyor.

Maalesef hocam güncelleyemedim. W11'i ve driverları kurduğum 1 saatlik süreçte hiç kapanmamıştı. Düzeldiğini düşünüp daha sonra ekran kartı driverini kurdum ve bilgisayarı tekrar açıp kapattım. O andan itibaren de komple gitti ekran maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazdıklarınızı dikkatli okumamışım kusura bakmayın, Win açılma sesi geliyorsa demek ki sistem değil görüntü aktarımında sorun var, ekran kartının çıkışlarında problem olabilir, yeni bir sistem, satıcıyla irtibata geçmek en mantıklısı tabi ki.
Estağfurullah hocam. Bana da öyle geliyor, yarın ulaşayım. Teşekkür ederim iyi günler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı