RX 6700 XT sistemde Forza Horizon 5 grafiklerini değiştirince siyah ekran

Makaleler
6
Yer
Starling City
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci;
R5 5600 - 4.7 GHz OC

Fan;
ID-COOLING SE-224-XT White

Anakart:
Gigabyte B550M DS3H

Ekran Kartı;
PowerColor Red Devil RX 6700 XT

Bellek;
GSKILL RipjawsV 4x8GB Siyah 3200Mhz DDR4 CL16

Depolama SSD;
Patriot Burst 480GB 560/540 MB/s
Samsung 870 Evo 250GB 560/530 MB/s
Kioxia Exceria G2 1TB 2100/1700 MB/s

Kasa/Güç Kaynağı;
GameGaraj NEO 202 Beyaz
MSI MPG A750GF 750W 80+ Gold
Meslek
Green Arrow
RAM
2x8 GB
SSD veya HDD modeli
1 TB M.2 SSD
Ekran kartı
RX 6700 XT Red Devil
Anakart
B550M DS3H
İşlemci
R5 5600
Merhaba. RX 6700 XT sistem kullanıyorum. Forza Horizon 5'e düşük ayarlarla girip oyun sırasında ESC basıp grafik kalitesini yükselttikten sonra kaydettiğimde bilgisayar donuyor, ekran gidiyor ve geri geliyor. Bu sorunu yaşayan var mı? Forza Horizon 5 oyuncularından rica etsem deneyebilir misiniz? Ayrıca Farklı oyunlarda da direkt bilgisayarın oyun sırasında kapanma gibi durumlar yaşadım. Güç kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum. Yeni bir güç kaynağı aldım Pazartesi onunla deneyeceğim. Şimdilik destek almak istediğim konu 6700 XT kullanıcılarında oyun ortasında durdurup grafik kalitesini yükselttiklerinde siyah ekrana düşüp düşmediklerini öğrenmek. Zaman ayırıp denerseniz çok memnun kalırım.

Hangi ayarları açıyorsunuz?

Ne desem bilemedim. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. İnternet üzerinde bu sorunu yaşayan başka kimseyi gördünüz mü? Grafikleri kademe kademe arttırır mısınız?

Yok, araştırdım ama başka görmedim. Kademe kademe arttırınca sorun yok. Zaten yaşadığım tek sorun bu da değil. Bunun haricinde Minecraft gibi hafif bir oyunda bile sistem aniden kapanıp yeniden açılıyor. Forza'da yaşadığım sorun da bununla bağlantılı mı diye düşünüyorum. Güçlü bir PSU aldım onunla deneyeceğim Pazartesi.

PSU kaynaklı olsaydı bilgisayar kendini kapatırdı oyundan atmazdı. Ekran kartında sorun olabilir. Memory clock'unu -300 düşürüp tekrar bakar mısın?

Birde minecraft oyununda fazlaca W çekmesi çok saçma. Minecraft oyununda pc kendini yeniden başlatıyor demişsiniz görmemiştim.

PSU kaynaklı olsaydı bilgisayar kendini kapatırdı oyundan atmazdı. Ekran kartında sorun olabilir. Memory Clock'unu -300 düşürüp tekrar bakar mısın?

Düşürdüm. Epey voltaj düşürdüm sorun düzelmedi. Sadece oyundan atmıyor, sürücü çöküyor ve ekran gidip geliyor. WattMan dedikleri hata bu olmalı. WattMan ise PSU'dan kaynaklanıyor çoğu zaman. PSU gelsin onunla deneyeceğim. Düzelmezse 3060 Ti'a geçeceğim.

Kart sapasağlam. Benim sistemde sorun çıkardı. Aldığım kişi güvenilir, tanıdık sayılır ve birkaç ay sorunsuz kullanmış.

WattMan kaynaklı olabilir dediğiniz gibi. Anlamadığım şekilde Forza Horizon'da NVIDIA Driver'ları bile çok sıkıntılı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…