RX 6700 XT sisteme yükseltme önerisi

Daha fazla  
Herkese hayırlı akşamlar ve sosyaller.

Sistemimi toplayalı 2.5 sene oldu. Artık bir şeyleri değiştirsemmi diye düşünüyorum fakat aynı zamanda daha çok var diyorum. Bu sebeple tavsiyeleriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim. İlk önce özelliklerini belirteyim;

RX 6700 XT 12 GB ekran kartı.
G.Skill Ripjaws 16 GB 3600MHz (2x8) DDR4 RAM.
ASUS Prime B450M K II anakart.
Ryzen 5 5600 işlemci.
480GB WD 2000/s SSD.

RAM'ler DDR5 yapılmalı mı? Şimdiden DDR5 anakarta geçmem gerekir mi? Ayrıca ekran kartım ile ilgili problem çıkar mı bilmiyorum fakat, DDR5 sisteme geçmek için bilgisayarda işlemci ve başka bir parça daha değişmesi gerekir mi?
Bilgisayara ne gibi bir upgrade yapılabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ile işlemci değişebilir aslında ryzen 5 7500f falan alabilirsiniz

DDR5'e geçmek istersen anakart, işlemci ve RAM'lerin değişmesi gerekir.
Diğer parçalar sende kalabilir.
7500F, B650 serisi anakart ve DDR5 RAM alabilirsin. Örnek olarak yazdım, bütçeye göre değişebilir ne alacağın.

Eğer DDR5 geçmeye karar verirseniz işlemci RAM ve anakart değiştirmeniz lazım. Bazı işlemciler hem DDR4 hem DDR5 destekliyor fakat sizin işlemci desteklemediği için DDR5 destekleyen işlemci almanız lazım. Bütçeniz nedir, ona göre öneri yapalım.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Şu an için %100 kesin bir karar vermediğimden dolayı henüz bir bütçe belirlemedim. Ancak 15.000 TL’yi aşmaması iyi olur. Günümüzdeki piyasa hakkında da çok fazla bilgim yok. Yeni bir işlemci almayı düşünürsem, performans açısından Ryzen 5 5600 ile seviye olarak aynı olmasını istemem. Ryzen 5 7600 vs. iyi tercih midir? RAM ve anakart konusundaysa uygun parçaları kendim seçmeyi planlıyorum. İşlemcide soket konusunda AMD avantaj sağladığı için zaten AMD'de kalmayı düşünüyorum.

Ek olarak, DDR5’e geçiş şu an için sizce erken olur mu? Bunun yerine, mevcud sistemime 2x16 GB RAM yükseltmesi yapmak daha mantıklı olur mu? Bildiğim kadarıyla mevcut anakartım da yeterli.

Son düzenleme:
Ryzen 5 7600 işlemci 4060 ti 4070 vb ekran kartlarını bile destekler darboğaz yapmaz bence fiyatına göre çok çok iyi bir işlemci

15000'i geçmez, elinizdeki parçaları da 5000 civarına satabilirsiniz.

İşlemciye 8000, anakarta 6000, RAM'lere 3000 harcadığınızı varsayarsak (+-), elinizdeki parçalarıda satarsanız yaklaşık 12000 TL ekstra masrafınız olur.

İşlemcilerin karşılaştırması;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bütçeniz nedir?

Bütçeniz nedir?
Yanıt olarak paylaşmıştım, 15.000'i geçmemesi benim için iyi olur.

Cevabınız için teşekkür ederim. RX6700XT'den sonra eğer yapacağım bir yükseltme olursa bu işlemci 1920x1080/2560x1440'te darboğaz yapmadan RX7600-RX7700 ve denkleri ile darboğaz yapar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…