Çözüldü RX 6700 XT ve R5 5600 sistem bozuk şekilde mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba, 2. el toplayıp dün kurulumunu yaptığım bilgisayarda test için PUBG yükledim ve ekran kartı kullanımının sürekli oynadığını gördüm. %80-%99 arası oynuyor ama 99 sabit kalmıyor. Daha bilgisayarı kasaya kurmadım, uzay sistemde deniyorum. Sorun ne olabilir?

Ve bazen mavi ekran hatası alıyorum. Mavi ekran bozuk görüntü şeklinde geliyor, 5'e 6'ya bölünmüş şekilde.

Sistem;
ASUS Prime B450M- II k
PowerColor RX 6700 XT.
Ryzen 5 5600 (stok fan)
G.Skill 16x2 3600MHz.
FSP 650W PSU.
Monitörüm denemelik 31 inç 75Hz bir monitör, Xbox Series S için kullanıyordum.

@claus hala aktifseniz yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Çözüm
Tahmin ettiğim gibi RAM'de sorun var. Şimdi ilk iş tek RAM takılı olacak şekilde Memtest yap yine. Sorun bulursa o RAM'i kullanma. Aynısını diğer RAM içinde yap. Sorun yoksa bildir. Sorun varsa onu'da çıkar kullanma ve uygun bir RAM alıp belirt. RAM'de sorun olduğunu düşünüyordum haklı çıktım ama ekran kartınta şüpeleniyorum. RAM sorununu gidermeden ekran kartı sonuçları sağlıklı olmayacaktır.
Şimdi sadece o sorunsuz RAM takılı kalsın o şekilde biraz test edip gelişmeleri bildir.

Dün gece PUBG ve CS2 oynadım gayet iyi oynattı ve bir sorun yaşamadım. Sorunsuz RAM'i diğer slota takıp teste bıraktım gece bugün sabah baktığımda yine error gözükmedi ve yeşil Pass yazısı vardı aynı şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…