RX 6700 XT ve Ryzen 5 5600 sisteme ekran kartı ya da işlemci önerisi

luckyseeme

Picopat
Daha fazla  
Merhaba şu an kullandığım sistemde Gigabyte AMD Radeon RX 6700 XT Eagle 12 GB DDR6 ekran kartı ve AMD Ryzen 5 5600 işlemci var. İkisinden birisini yükseltmeyi düşünüyorum. Şu an kafamda işlemci yükseltmek var (malum ekonomi). Ekran kartıyla uyumlu darboğaz yapmayacak sıcaklık değerleri ve oyun performansı güzel olan bir işlemci önerir misiniz? Bir de sahip olduğum ekran kartı hakkında neler düşünüyorsunuz? Üst düzey bir kart değil farkımdayım ama gene de sizce güzel bir kart mı özellikleri vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartın güçlü ve güzel.
Yapabilirsen anakart+RAM+işlemci satarak AM5 geçmeni tavsiye ederim.

Ekran kartın güçlü ve güzel.
Yapabilirsen anakart+RAM+işlemci satarak AM5 geçmeni tavsiye ederim.

Anakart Gigabyte'a 520 mk V2 anakartta değişecek ne önerirsin 4-5k fiyat aralığında. İşlemci ne önerirsin? Bir de am-5 nedir tam olarak bilmiyorum da. Şimdiden teşekkür ederim.

En mantıklısı ikinci elden R7 5700x3D ya da R7 5800x3D bakman olur. Haricinde AM5 geçmekten başka seçeneğin yok. Dişe dokunur performans farkı için en az RTX 5070 ya da muadil bir karta geçmeni tavsiye ederim.

İşlemci ve anakart değişmeyi düşünüyorum. Ekran kartı değişmesi ekonomik açıdan zor benim için anakart olarak önereceğin bir şey var mı? Bir de mevcut ekran kartım ağır bir oyun ya da uygulama vs kullanmıyorum işimi görür değil mi?

AM5, DDR5 modülüne uygun üretilmiş AMD'nin işlemci serisi'dir.
Anakart olarak bunu öneririm:

şlemci olarak bunu al:

RAM olarak ise bundan 2 adet almanı öneririm:

(Bütçe çıkmıyorsa 1 adette uzun süre yeterli olacaktır)

Düzgün, MOSFET soğutması olan B650 anakart, 7500F ve 2x16 6000 MHz CL30 RAM tavsiye ederim. 1080p rekabetçi odaklıysanız 7800x3D tavsiye ederim.

7500F performansı eğer iyiyse öneriyorsan bunu almayı seçebilirim. Diğer dediğin işlemci biraz pahalı 15000'den başlıyor. Anakartta da b serisi iyi değil diye bir söylenti duymuştum bu dediklerini kesin önerir misin?

Çok teşekkür ederim diğer arkadaşta dediğin tarzda önerdi b serisi iyi değil diye bir şey duymuştum doğru mudur?

Son düzenleme:
Tam tersi A serisi iyi değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…