RX 6700 XT vs RTX 4060

Bütçe
13k-14k

OkutayBey

Decapat
Merhaba, toplamayı düşündüğüm sistem için ekran kartı bakıyorum fiyatları yakın olduğu için bu iki kart arasında kaldım. Genellikle Valorant CS2 tarzı oyunlar oynuyorum ara sıra edit yapıp yayın açıyorum kartın beni 2-3 yıl daha götürmesi gerekiyor. Hangi kartı almam daha doğru olur? İşlemci 7600X.

RX 6700 XT

4060

Tabii ki 6700 XT; ancak profesyonel düzenlemeler ve yayınlar yapıyorsanız, CUDA çekirdekleri nedeniyle 4060 tercih edilebilir.

Hocam DLSS ve rayt racingden dolayı 4060 derim hikayeli oyun oynicaksanızda aynı zamanda edit falan da yapıyormuşsunuz 4060 daha iyi olur.

Hocam DLSS ve rayt racingden dolayı 4060 derim hikayeli oyun oynicaksanızda aynı zamanda edit falan da yapıyormuşsunuz 4060 daha iyi olur.

Hikayeli oyun pek oynamıyorum hocam bir tek yayın ve editle ilgili şeyler yapıyorum ara sıra.

İkisi de sıfır alınacak ekran kartı değil. İkinci elden 3080 veya 3080 Ti alın.

Sadece bir öneri yaptım git, 6700 XT fosilini ya da 4060 çöpünü al. Keyfin bilir.

Alt tarafı beğenmedim attım dostum ne bu agresiflik ?

2. el almayı düşünmüyorum herhangi bir sorun çıkarsa ulaşabileceğim bir yer olmamasından dolayı.

Karta öneri yaparken "çöp" kelimesini neye göre kullanıyorsunuz? Neden 0 alınacak ekran kartları değil bunlarında cevabını yazıp cevaplasanız daha iyi olmaz mı sonuç olarak burada soru soruyoruz.

Ben AMD kanadından çok çektim yayın yaparken pikselleşme sorunları oluyordu. Oyun verimi daha iyi olabilir bilmiyorum ancak yayın girecekse işin içine OBS ile NVidia daha iyi çalışıyor.

Karta çöp derken neye göre çöp diyorum söyleyeyim. 4060 performansına göre şuanki fiyatını kesinlikle hak etmeyen overpriced bir ekran kartı, bu da kendisini çöp yapıyor. Yani ben olsam o fiyata giderim 2.elden temizinden bir 3080 Ti bulamazsam 3080 alırım, her anlamda 4060'ı tokat manyağı eder. Üzülerek söylüyorum ki maalesef bu bütçelerde sıfır kart almak mantıklı değil. İlle de sıfır alacağım diyorsan 20 bine çıkıp RX 7800 XT almalısın. Tabii bu benim kendi düşüncem bu arada, siz istediğinizi yapmakta özgürsünüz.

Hikayeli oyun pek oynamıyorum hocam bir tek yayın ve editle ilgili şeyler yapıyorum ara sıra.

O zaman RTX 4060 alman mantıklı olur, yayın, edit filan yapıyorsan

Ülkeye göre fiyatı değişiyor, NVIDIA'nın verdiği fiyat 11 bin TL, bu fiyata RTX ve DLSS 3 alıyorsun artı NVIDIA'nın yazılımı AMD'den bin kat daha iyi ve sürücüleri aynı şekilde, kötü fiyat bir kartı kötü yapamaz maalesef bunu anlamıyorsunuz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…