RX 6700 XT vs RX 7700 XT

Özgürr01

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu iki ekran kartından birini tercih edeceğim. Sistem özelliklerimi ekte belirttim. Darboğaz yapma durumu vs olabilir mi diye sorayım dedim. İki ekran kartı arasında ortalama 3-4K fiyat farkı vardır.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-05-29-07-38-19-431_com.google.android.youtube-edit.jpg
    244,3 KB · Görüntüleme: 298
Arkadaşlar bu iki ekran kartından birini tercih edeceğim. Sistem özelliklerimi ekte belirttim. Darboğaz yapma durumu vs olabilir mi diye sorayım dedim. İki ekran kartı arasında ortalama 3-4K fiyat farkı vardır.
İkisindede aşırı fazla darboğaz olur ama illa ikisinden birini alıcaksan RX 7700 XT fiyat farkına değer oyuzden RX 7700 XT

İşlemci zayıf kalacak, idareten kullanırsınız ama kartınızı %100 kullanmak istiyorsanız am5 ya da dengi Intel bi işlemci anakart ram üçlüsü gerekir. Am4 kullanacaksanız da en kötü 5600 gerekli gibi.

Anladığım kadarıyla illaki bu işlemcimi değiştirmem gerekiyor. Bütçem de Max 16000 lira olduğu için RX6700 alıp işlemci yükseltmek 1. seçenek ya da RX7700 alıp bir yıl sonrasında işlemcimi yükseltmek 2.secenek.

Muhtemelen işlemciyi de yükseltip 7700 XT alma işine bakacağım.

Sen bu sisteme 7700XT takıp oynarsın oyunları ama ekran kartın tam performanslı çalışmaz. Mesela YouTube'dan bir video buldum burada R5 3600 ve RX 7700XT testi yapan kişi Battlefield 5 oyununda ekran kartını en düşük %65 oranında kullanıyor görünüyor. %35'lik bir kayıp var ama 100 FPS üstü aldığı görünüyor oyundan.

Yani bu sisteme takarsın kartı ama tam performans çalışmaz. Oynadığın oyuna bağlı olarak performans kayıpları olur fakat rahatlıkla oynarsın oyunları kullandığın sistemde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O zaman ekran kartını her türlü alayım. İşlemciyi de ilerleyen zamanlarda yükseltip keyfime bakayım. Sistemimde de sorun çıkartmayacakmış madem. Teşekkürler.

2K monitörünüz var ise 3600 işlemciye OC yapıp 2K oynayabirsiniz
belirtmeyi unutmuşum monitörüm Asus 165 hz 1080p.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…