Diğer RX 6700XT sistem toplama

Bütçe
25000

KillForPeace

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, uzun süredir düşündüğüm sistemi toplamaya karar verdim fakat parçalarla ilgili herhangi bir kronik ya da uyum sıkıntısı olur mu diye bilgi sahibi olan hocalarıma önceden sormak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kasa: DeepCool CC560-A-RGB CC560'a RGB Gaming ATX siyah kasa (alındı)
Ekran kartı: RX 6700XT 12 GB PowerColor Red Devil OC, axrx 6700XT 12GBD6-3DHE/OC (alındı)
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Anakart: MSI MAG B550 Tomahawk AMD AM4 DDR4 ATX anakart.
RAM: Corsair Vengeance RGB RT 32 GB (2x16 GB) DDR4 3600MHz CL16 RAM.

PSU ve SSD'ye henüz karar vermedim indirim kovalayacağım. Kasa ve ekran kartını aldım ve değiştiremem. Bunlarla ilgili bazı sorularım var:

• Anakartın kasaya uymaması (garip durması vs) gibi bir sorun yaşar mıyım?
  • İşlemciyi OC'leyeceğim için iyi bir anakart seçtim. Daha düşüğü de bu OC'yi kaldırır mı?
  • Soket vs konusunda bir eksiklik yaşar mıyım?
  • Ekstra bir CPU cooler almam gerekir mi?
  • Uyumsuz ya da kronik hatalı bir parça var mı?

Cevaplar soruların yanında. Alıntının içerisinde.

Keşke almadan önce sorsaydın söyle bir sistem alabilirdin.

Cevaplar soruların yanında. Alıntının içerisinde.
Çok teşekkür ediyorum hocam. Peki sizce bu anakart gerekli mi? Yalnızca 5600'ü 5600x performansı verecek kadar oc leyeceğim ve ekran kartına oc+uv yapacağım. Daha ucuz yollu bir öneriniz varsa belirtirseniz çok sevinirim.

Hocam istediğim kasa toplanması değildi. 8000 tl ye ekran kartı aldım siz 13000₺ ye ekran kartı önermişsiniz. Sonradan upgradeleyebileceğim güzel bir sistem istiyorum. O yüzden attığınız anakartı almak istemiyorum zaten.

Son düzenleme:
Anakart fazlasıyla yeter, özellikle 5600(x) gibi işlemcilerle B550'nin daha düşük segmentleride kullanılabilir. Bu anakartla ileride 5800x3d gibi bir işlemciye geçmek isterseniz anakart değişimine gerek kalmaz. Gigabyte'ın BIOS'unu bazıları sevmiyor ama Gigabyte B550 Aorus Elite V2'de güzel f/p bir anakarttır. Soğutucu olarakta ID-COOLING 214/224-XT serisine bakılabilir.

Tomahawkla aralarında 400 lira var hocam. O aralığa değer daha iyi olur diyorsanız Tomahawkı alıyorum.

Ona sizin karar vermeniz daha doğru olur.
Ethernet kartları aynı sayılır,
Audio codec aynı,
MSI'da 10+2 faz, Gigabyte'ta 12+2 faz ve ikiside DrMOS kullanır. Buna rağmen MSI'ın testlerde daha serin çalıştığını görmüştüm.
BIOS'ta MSI daha kullanışlıdır.

İki anakartta soketinizin son işlemcisi 5800x3d ile sorunsuz çalışır.

Çok teşekkür ederim tüm yardımlarınız için, çoğu sorunum çözüldü. Dediklerinize uygun olarak kalan parçaları alacağım, tekrardan çok sağolun.

Hocam son olarak Ryzen 5 5600 ve 5600x arasındaki 400-500 tl fiyat farkına değer mi? 5600'ü OC'lemeyi düşünüyordum ama sonuç olarak 5600x'in de OC'lenmiş hali var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Hocam son olarak Ryzen 5 5600 ve 5600x arasındaki 400-500 tl fiyat farkına değer mi? 5600'ü OC'lemeyi düşünüyordum ama sonuç olarak 5600x'in de OC'lenmiş hali var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
400-500 lira farka değmez. 0.2 GHz oynuyor zaten 5600'ü boostlayınca onun seviyelerini görür. Kutu şart değilse tray alabilirsin daha ucuz.

En ucuz bu galiba.
Amazon.com.tr

400-500 lira farka değmez. 0.2 GHz oynuyor zaten 5600'ü boostlayınca onun seviyelerini görür. Kutu şart değilse tray alabilirsin daha ucuz.

En ucuz bu galiba.
Amazon.com.tr
Traylerde garanti daha sıkıntı olmaz mı? Sırf garanti için kutulu alıp daha sonra soğutucu almayı düşünüyordum, birşey değişir mi hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…