RX 6700XT sistemde işlemci sürekli ısınıyor

Burakkslk

Decapat
Yer
Konya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
RX 6700 XT
16 RAM
Asus TUF AMD B550
Meslek
Öğrenci
RAM
16GB
Ekran kartı
RX 6700XT
İşlemci
R5 5600
Herkese iyi sosyaller.

R5 5600 / RX 6700XT donanımlı bilgisayarım var. Kasam bu, 360 mm destekliyor sanırım.

Benim işlemcim boştayken bile sürekli ısınıyor ve kasa 110 dereceyi görüp kapanıyordu. Bilgisayarcıya gittim, kule tipi olarak Cooler Master T20 taktı ama o da çözüm olmadı. Boşta 75'lerde çalışıyor, oyuna girince (FIFA gibi çok da ağır olmayan) ısısı patır patır çıkıp yine kapanıyor.

Şu an kapağı açık, vantilatörü yere yatırıp kasanın içine 3'ten açtım ama The Last of Us'a girdim ve 110° deyip kapandı.

Ya macunda bir sıkıntı var ya da 5600 için kurtuluşun tek yolu olarak mecburen sıvı soğutma alacak gibiyim.

Bunu gidip bir bilgisayarcıya göstermek istiyorum.

Bildiğiniz iyi bir bilgisayarcı var mı İstanbul'da?

Sorun soğutucunuzda değil, ortalama bir soğutucu 5600'ü rahatlıkla soğutur. Zaten stok soğutucu ile 110 görmesi da mantıksız, başka bir problem var. Termal macun sürme ve montaj işlemini doğru yaptığınıza emin misiniz?

Herkese iyi Sosyaller.

R5 5600 / RX 6700XT donanımlı bilgisayarım var. Kasam bu, 360 mm destekliyor sanırım.

Benim işlemcim boştayken bile sürekli ısınıyor ve kasa 110 dereceyi görüp kapanıyordu. Bilgisayarcıya gittim, kule tipi olarak Cooler Master T20 taktı ama o da çözüm olmadı. Boşta 75'lerde çalışıyor, oyuna girince (FIFA gibi çok da ağır olmayan) ısısı patır patır çıkıp yine kapanıyor.

Şu an kapağı açık, vantilatörü yere yatırıp kasanın içine 3'ten açtım ama The Last of Us'a girdim ve 110° deyip kapandı.

Ya macunda bir sıkıntı var ya da 5600 için kurtuluşun tek yolu olarak mecburen sıvı soğutma alacak gibiyim.

Bunu gidip bir bilgisayarcıya göstermek istiyorum.

Bildiğiniz iyi bir bilgisayarcı var mı İstanbul'da?

İmkanı yok o işlemcinin o soğutmayla 110 dereceyi görmesinde. Montajında veya macunu yoktur altında. NZXT T120 ve benzeri soğutucular yeterli olacaktır ona ki ben öyle kullanıyorum boşta 37, yükte 57'yi geçmiyor.

Bilmiyorum hiç montajını.
Vatan'dan aldım, orada yaptırdım ilk. Sonra olmadı geri götürdüm fan hızını artırdılar.
Yine olmadı, yine gittim ve bana sıvı soğutucu al dediler.
Bilgisayarcıya gittim kule tipi taktı. Olmadı dedim başkasına gittim, oradaki de yeniden macun sürelim dedi, tamam dedim.
Ertesi gün gittim aldım yine aynı oldu.

Peki ben ne yapacağım bunun için?
Sizce komple ayırsam o kısmı, macun alsam video izleyip taksam mı?

3 yerin de montajda hata yapacağını sanmıyorum, başka bir sorun var ama ne anlayamadım. Ryzen 5 5600'ü ben de stok soğutucu ile kullandım. Yazın 85, kışın 95 dereceyi geçmiyordu yük altında. Phantom spirit gibi bir hava soğutma ile de 60-65'i geçmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı