RX 6700XT ve R5 5600 Sistem İçin 650W PSU Yeterli Mi?

The Old Ways

Megapat
Daha fazla  
Merhaba! Kısa bir süre önce hazır sistem satın aldım. Sistem parçaları arasında sadece PSU'dan emin olamıyorum. Acaba PSU'yu daha güçlü bir PSU ile değiştirmem gerekli mi?

Sistem özelliklerim:
  • 2x8 GB CL18 DDR4 RAM
  • Ryzen 5 5600 İşlemci
  • Sapphire RX 6700XT Ekran Kartı
  • MSI B550M-A Pro Anakart
  • 1 TB Samsung M.2 SSD
  • 240mm Sıvı Soğutucu
  • Corsair CV650 650W +80 Bronze
  • + Olarak kasa önünde 3, arkasında 1 adet fan mevcut (kasanın kendi fanları). Kasa ise buradan incelenebilir.
Ayrıca bu sistem ile Heaven Benchmark (Extreme 2K), FurMark vb. testleri gerçekleştirdiğimde herhangi bir sorun yaşamadım. RDR2 Ultra ayarlarda, Witcher 3 Ultra ayarlarda vb. oynadığımda herhangi bir sorun yaşamazken sadece Shadow of the Tomb Raider'ı belli bir süre oynadıktan sonra ekran anlık olarak göz kırpıyor, masaüstüne AMD'nin "sisteminiz yetersiz" hatası geliyor. Ayarları ultradan lowesta çektiğimde dahi sorun devam ediyor. Bazı yerlerde PSU'nun anlık olarak Power-spike yapması nedeniyle bunun oluşabileceği yazıyor. Fakat RDR2 gibi bir oyunda Ultra ayarlarda bu yaşanmazken SotTR'da lowestta PSU kaynaklı bunun yaşanması mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
CV650 sistemini kaldırır, o konuda bir sorun yok. 6700 XT spike ile en fazla 321W'ı görmüş.

CV650 sistemini kaldırır, o konuda bir sorun yok. 6700 XT spike ile en fazla 321W'ı görmüş.

Yanıtınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı