RX 6700XT'de oyun grafikleri parazitli gözüküyor

İtxomotime

Hectopat
RAM
16,0GB Dual-Channel DDR4
Ekran kartı
AMD Radeon RX 6700 XT
Anakart
PRIME B550M-K (AM4)
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Bilgisayarı ilk aldığım günden beri olan bir problem artık gına geldi. Genelde Battlefield oyunlarında oluyor bu problem silah ve su dokuları görseldeki gibi parazitli bozuk oluyor. ChatGPT'ye sordum nasıl düzelir diye birkaç ayar önerdi fakat hiçbiri işe yaramadı. Biraz daha detaylı bilgi vermem gerekirse problem donanımsal değil FurMark ve OCCT testleri yaptım herhangi bir bozulma herhangi bir hata almadım. AMD'nin içindeki ayarlar düzgün anti-lag görüntü keskinleştirme G-Sync gibi ayarlar kapalı. Yönbağımlı filtreleme 16X doku filtrelemeyi de yükseğe aldım belki düzelir diye de yine bir şey değişmedi. Nasıl çözerim bu durumu arkadaşlar bir yardım edin. ChatGPT'nin dediklerini yaptıktan sonra birazcık düzeldi eski hali daha rezaletti ama hala devam ediyor.

abi bu dokuların bozulması bazen sürücü kaynaklı olabiliyor, sen zaten testleri yapmışsın ama ben yine birkaç şey önereyim.
öncelikle AMD Radeon sürücüsünü DDU ile tamamen kaldır, sonra en güncel sürücüyü temiz kurulum yap. bazen eski sürücülerde böyle garip hatalar olabiliyor.
oyun içi ayarlarda da “texture filtering” ve “anisotropic filtering”i standart yap, aşırı yüksek ayarlar bazen sorun çıkarabiliyor.
ek olarak oyunu tam kapatıp config dosyalarını temizleyip sıfırdan ayarlamayı dene.
eğer mümkünse oyunu yeniden kurmak da fayda sağlar.
bazen de Windows güncellemeleri ve DirectX sürümü etkileyebiliyor, ona da bak.
benzer sorunlar bende de oldu, sürücü temizliği ve ayarlarla genelde çözülüyor.

DDU ile kaldırdım bilerek 23.12.1 sürümünü indirdim son sürüm olan 25.5.1 bazılarında düzgün çalışmıyormuş hiç o topa girmedim. Configi silmeyi denedim yine birşey olmadı. Oyunu silersem geri yüklemem herhalde birşey değişeceğini sanmıyorum öyle yapınca

keşke nvidia alsaydım ekran kartını aşırı pişmanım

Monitörün 1080P mi? Eğer 1080P ise oyun içerisinden çözünürlük ayarını %150'ye al düzelecek. 1080P monitör kullanıp ne beklıyorsun ki?

Bunun parazitlenmeyle ne alakası var açıklar mısın
PPI'dan kaynaklanıyor, 1080P monitörde pixel yoğunluğu daha az olduğu için bulanık veya parazitli hissediyorsun. Render çözünürlüğünü yüksek tutarak bu problemi bir nevi giderebiliyorsun.

Aynı problemi başka bir ekran kartında da yaşayacaksın, attığın görselde spesifik olarak neresi parazitli geliyor sana? Çok geniş bir alan işaretlemişsin, denizde oluşan yansımalar mı? Ağaçlar mı?

Driverı ddu ile silip son sürümü indirmeyi denicem belki bende hata çıkarmaz. Başka çare kalmadı

Ayarlar ultrada olmasına rağmen yansımalar kötü gözüküyor. BF1de de var aynı sorun su ve silahların üstündeki yansımalar çok kötü.

dedigim gibi görselde yine iyi çıkmış chatgpt nin dediklerini yapmadan önceki hali çok daha rezaletti

Yaşadığın durum normal, yansıma kalitesinin belli bir limiti vardır oyun motorunda, RTX 5090 kullansan dahi değişmez native olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…