RX 6700XT'li hazır sistem alınır mı?

Bütçe
11.000-13.000TL

AlcheraGFX

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle belirtmek isterim ki istediğim sistem attığım linkteki sistem değil özelleştirerek satın almayı düşünüyorum fakat RAM ve SSD markaları kısmında kafam karıştığından sizlere sormak istiyorum.
Sistem linki: PCH S Class 1.1 [PC Hocası] | R5 3500X RX 6700 XT 16GB DDR4 16GB 480GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - incehesap.com

Öncelikle sistemi en başta After Effects, Premiere Pro, DaVinci Resolve vs. gibi programları kullanmak için topluyorum ve çok uzun süre kullanmayı düşünüyorum. Elbette oyun da oynayacağım bu sistemde.

Linke gitmeden sistemi görmek isteyenler için;
Anakart: ASUS Prime B450M-K II AMD B450 soket AM4 DDR4 4400(OC)MHz
İşlemci: R5 5600X 3.7GHz 35MB soket AM4 tray işlemci - stok fansız (sistemin yanında Gamepower airbender RGB CPU hava soğutucusu gönderiliyor yeterli olur mu bilmiyorum.)
RAM: PNY XLR8 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM veya Team T-Force Vulcan TUF alliance 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM.
Ekran kartı: XFX speedster swft 309 AMD Radeon RX 6700 XT Core RX-67xtyjfdv 12 GB GDDR6 192bit DX12 Gaming (oyuncu) ekran kartı.
SSD: XPG SX8100 512 GB 3500MB-3000MB/s M.2 PCI-e NVMe SSD disk.
Kasa: Gamepower warcry ATX 6*argb sessiz fan 650W 80+ bronz.

Sistemin bu haliyle fiyatı 12.939, 20 TL ve benim de bütçem aşağı yukarı böyle başka sistem veya sistem parçası önerilerine açığım.
Sorularıma gelecek olursak;
1- anakart konusunda değişikliğe gitmeli miyim işimi görür mü?
2- işlemciye sıvı soğutma gerekir mi gerekirse hangi marka modeli önerirsiniz ek olarak 120 mm yeterli olur mu 240mm şart mıdır?
3- kasa modelinde hava akışı vs. gibi konularda aşırı bilgisizim başka kasa önerilerine kesinlikle açığım görüntüye önem veriyorum elbette fakat 500 tane RGB fan olmayabilir benim için önemli olan hava akışı sağlayıp sistemin uzun ömürlü olması.
4- başta da belirttiğim gibi SSD ve RAM markalarını bilmiyorum önerir misiniz yoksa Crucial, Kingston gibi bilinen markalara yönelmem gerekli midir?

Son olarak forumda açtığım ilk konu olduğundan hatalarım varsa mazur görmenizi rica ediyorum, şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
B550 bir anakart, iyi bir kule tipi soğutucu, daha güvenilir ve korumaları tam bir PSU daha iyi olacaktır.

Korumaları tamdan kastınız bronz değil de altın sertifika bir PSU mu?

Koruma muhabbeti öyle değil o sertifika sadece verimliliği gösterir. Kasa olarak seçeneklerdeki Corsair ya da Cooler Master kasa seçin onlarla gelen PSU'lar koruma için yeterlidir.

Fiyatlar bi tık yüksek oluyor öyleyken başka kasalarda seçimi nasıl yapacağım konusunda yardımcı olursanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…