RX 6750 XT için i5 12400F mi Ryzen 5 5600 mü?

Hahahah her hafta fiyatları 1K da olsa 2K da olsa artıyor para biriktirmek yerine bir yerlerden borç alıp almak daha mantıklı artık. Yoksa hayatta yetişilmez bu fiyatlara. DDR5 konusunda da katılıyorum size bariz bir şekilde fiyat uçukluğu var. Ama Intel'in bu aralar i9 ve i7 de son model işlemcilerinde yaptığı hata yüzünden Ryzen işlemci sistemlerin fiyatı artmış durumda o yüzdende olabilir. 4060 almanınızı öneririm eğer tekrar fiyat artışı olursa %6-7'lik bir performans farkı var ama aralında 4K fiyat farkı var. https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...finity-2-8gb-rtx4060-oyun-bilgisayari-p-51603

Sistemi aldınız mı? En son dediğiniz günden beri 1-2 ay geçmiş yakın zamanda ben de alacağım. Farklı bir sistem düşünüyorum şu anlık fiyatı 26 bin TL olmuş 6750XTli sistemin.

Son düzenleme:
Hocam evdeki hesap çarşıya uymadı Allah güzel bir bilgisayar nasip etti şu bilgisayarı aldım 1 TB SSD ve Cougar Airface 700W kasa güncellemesiyle. Toplam 20.600 TL ye denk geldi.

Geçen cuma değil ondan önceki cuma gecesi aldım benim için bayağı heyecanlı bir geceydi 2 3 kere stok bitti yenilendi banka karta sıkıntı çıkardı falan son stoğu ben aldım öyle diyim yani 2 3 saat sürdü zaten satışı. Dün de AOC 24g4x monitörüm geldi ama iş yorgunluğundan daha kuramadım duruyo öyle

Hayırlı olsun. Bende yaşamam inşallah sorun kalbim falan durur yoksa. Güzel sistem almışsınız yine de. 20.000 için gayet makul ve güzel. Bende bakınıyordum 23.000'e DDR5 sistem buldum ama hala emin değilim. İleride ekran kartını değiştirirm diye düşünüyorum.

Ve bir de PSU'yu değiştirmeyi düşünüyorum sıkıntı çıakrır gibi. Sizin de öneriniz varsa açığım.
Eklemeyi unuttum da 2 hafta içinde mi geldi sistem?

Hocam size tavsiyem İncehesabın cuma gecesi indirimlerini bekle haqqus sistemle aynı fiyata 4060'lı sistemler oluyor 7600'e göre daha iyi bir tercih olabilir ve eğer bütçeyi arttırabilirseniz B serisi VRM soğutucusu olan bir anakarta yükselt. Onun dışında kasayı da araştır soğutması asıl önemli olan şey. Bu sistem için FSP 700W iyi bir tercih olur geleceğe yönelik yükseltmelere yönelik

Valla sistemin gelmesi 1 hafta sürdü zaten montaj uzun sürüyor biraz kolay gelsin kargo firması hemen getirdi zaten sıkıntısız ama inan iş yorgunluğundan daha sistemi kuramadım bir de AOC 24g4x monitör aldım bugün yarın kurucam artık testlerini falan yapıcam bi sıkıntısı varsa iade ederim çünkü

Hocam her hafta bakıyorum cuma gecesine de çok birşey çıkmıyor 1.000 ya da 1.500 lük indirimler geliyor aman aman bir şey değil yani. Sistem ddr5 ve am5 soket olduğu için almayı düşünüyorum. Psu veya kasayı falan değiştirirm onda sıkıntı yok 23-24k ya böyle sistem bulmak fena değil yani. 1-2 yıla da ekran kartın değiştirirsem sonuna kadar idare eder beni. Günümüz ülkesinde de fiyatlar artıyor o yüzden ileriye dönük şeyler almak daha mantıklı geliyor. Psu yu biraz araştırdım herkes canlı bomba diyor . kasa konusunda biraz gezindim kötü yorum bulamadım. Dediğiniz gibi b serisi anakart ve fsp 700w psu ile alınır sistem. Fiyatıda 25.639,68 TL bandına geliyor.

Hocam sanki 1 ay önceki ben gibi yazmışsınız fikirlerimiz tıpatıp aynı ben de tam o şekilde sistemi almaya hazırlanıyordum ta ki çok uyguna diğer sistem çıkana kadar sonra o kadar para vermeyeyim diyerek şimdiki sistemimi satın aldım

Bak haqqus gen XX ile neredeyse aynı fiyata 4060'lı sistem varmış geçen cuma gecesi. Bence ekran kartını NVIDIA alman daha iyi olur gibi ama 7600'ün de bir sakıncasını görmedim oyun açısından diğer yönleri nasıldır bilmem sen artık 4060 vs 7600 diye internette bir araştırma yap kararını ver 7600 içine sinerse direk haqqus sistemi al fiyatı uygun zaten. Sistemin tek eksisi Single 1x16 değil de 2x8 olduğu için RAM'ler ve her iki seri anakartta da 2 slot RAM girişi olduğu için 32 GB RAM yapmak istersen RAM'leri satıp 2x16 şeklinde tekrar RAM almak zorunda kalırsın.

Büyük ihtimal şu anki kasa için birisi şöyle bir yorum atmış.

"Ürün kaliteli kasa önem vermedim ama verilmesi gerek miş fanlar içeri çok az hava üflüyor"

O yüzden ben sana başka kasa önereceğim.

Ayrıca SSD'yi 500 GB olarak seçeceğim eğer istersen B650M anakartta zaten bir tane daha M.2 slotu var ona ekstra M.2 SSD takabilirsin ileriki zamanda ama istersen direk 1 TB'a yükselt agı SSD'yi öyle al sen bilirsin ama agı marka hakkında pek bilgim yok araştır.

Bütçeyi zorlayabilirsen bu şekilde almanı öneririm ama istersen kasayı tekrar eskisi yap çok sıkıntı olmaz inşallah. Aşağıya parçaları hazırlanmış link bıraktım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da kasanın videosu bi harfi değişik ufak farklı modeli herhalde

Hocam çok sağ olun fikirleriniz ve tavsiyeniz için eğer bir sorun olmazsa dediğiniz gibi almaya çalışırım. Cuma gecesine de bakarım sistemi almadan önce. Eğer değişiklik yaparsam yardım almak için tekrar size yazarım sorun olmazsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…