RX 6750 XT kendi kendine devre dışı kalıyor

ilkerfect

Centipat
Daha fazla  
Selamlar. Yaklaşık 2 yıldır bilgisayarımı kullanıyorum 3-5 problem yaşadım ama devamlı olmadı BIOS güncellemesi veya ekran kartı sürüm güncellemesiyle çözüldü. Ama şu an yaşadığım sorunu aşamıyorum. 1-2 hafta önce başladı. Normal her zamanki gibi CS oynuyordum bir anda ekran gitti ne oldu ne bitti diye anlamaya çalışırken baktım bilgisayar çalışıyor ama ekran yok ben de DP'yi anakartın çıkışına taktım ekran geldi ama bir gariplik vardı biraz bakınınca gördüm ki ekran kartı devreden çıkmış. Sürüm güncelledim BIOS sürümü güncelledim ettim temize çektim her şeyi düzeldi dedim 1 gün sonra yine yaptı. Güvenli modda DDU ile kaldırdım ettim kurdum yeniden en güncel sürümü 1-2 saat sonra yine yaptı ama bu sefer ekran kartının ışığı yanıp sönmeye başladı. Ben de araştırmaya koyuldum en kararlı sürümü buldum WHQL versiyonunu yükledim temiz bir biçimde 5-6 gündür kullanıyordum sorun yoktu ta ki bugüne kadar. ETS girmiştim oyun Alt+Tab da bekliyordu geldim odaya Alt+Tab ETS seçtim pat yine aynı senaryo gitti ekran kartı ama bu sefer RAM'in ışıkları da söndü. Bilgisayarı aldığım ilk 3-4 ay boyunca RAM'lerin EXPO özelliğini kullanamıyordum çünkü durup dururken yeniden başlatıyordu hatalar falan veriyordu oyundan atıyordu. BIOS güncellemeleri ile çözüldü sorunsuz kullanıyordum. İşlemci anakartın izin verdiği kadar OC'li 5350MHz de çalışıyor soğumasında falan sorun yok. Ekran kartı da aynı şekilde serin çalışıyor. Sorunu bir türlü çözemiyorum ekran kartında donanım problemi olduğunu düşünmüyorum bu serideki kronik coil whine dışında bir şeyi yok. Sorunu tespit etmek veya çözmek için yardımı dokunabilecek varsa çekinmesin, teşekkürler...

Cooler Master CMP510 650W 80+ tempered glass RGB USB 3.2 ATX mid Tower kasa.
ASUS Prime B650M-A 5600MHz(OC) RGB M.2 AM5 mATX anakart.
Corsair 32 GB(2x16 GB) Vengeance RGB 5600MHz CL36 DDR5 AMD EXPO RAM.
ASUS Radeon RX 6750 XT Dual O12g 12 GB GDDR6 192 bit ekran kartı.
AMD Ryzen 5 7600 3.80 GHz 6 çekirdek 38MB AM5 5nm işlemci.
ASUS TUF Gaming VG249Q1R 23.8" 165Hz 1ms IPS monitör.
Arctic 280 sıvı soğutucu Intel / AMD işlemci destekli.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı