RX 6750 XT maximum watt değerine ulaşmıyor

Online oyunlarda Watt asla arşa çıkmaz. 6750XT kullandım ve 6700XT de olduğu gibi bir çok BIOS sürümü mevcut, bazı BIOS sürümlerinde kart 180W'ı bile geçemez. Kart belirlenen TDP'ye çıkmıyor diye asıl performansını vermiyor değil. Esasında AAA oyunlarda denemen gerekir.

Yukarıda açıkladım onunla alakalı değil. TDP ve TBP gibi kavramlar var. AMD ekran kartlarındaki toplam güç tüketimini NVIDIA gibi paylaşmayı tercih etmiyor.

Büyük ihtimalle bu ekran kartı;

210W TDP 250W TBP değerine sahip. Yani güç kaynağından 250W güç tüketimi yapıyor ama AMD VBIOS'ta bu şekilde paylaşmayı tercih ettiği için 210W'a göre güç tüketimi derecelendiriliyor.

250W kartın değil, GPU'nun çektiği değerdir, yani TDP'dir. TDP ile TBP farklı şeyler evet ama Techpowerup'da yazan TDP'dir. BIOS sürümlerine, oyunun optimizasyonuna, kullanıma göre Watt değişir. 6750XT kullandığım için kartın davranışını direkt biliyorum ve 160W çeken versiyonları bile var TBP falan alakası yok yani.

Dogru anladıgımı örenmek icin teyit edecegim bunu bir yabancı yorum kısmında gormustum fakat tam anlamamıştım, gercekte 250W degerini kullanıyor fakat BIOS bunu 210W şeklendiriyor doğru mudur? Ayrıca hazır yazıyorum overclock güzel anlatan bir video onerebilir misiniz genel olarak bir tık karmasık buldum veya gecenin yorgunlugudur bilemedım

Ben zannetmiyorum kart %50 kullanılırken sizin dediklerinize göre %100 güç 210W TDP çekemez herhangi bir oyunda test edilip %100 yükte tekrar değerlere bakmamız gerekiyor.

Ben zannetmiyorum kart %50 kullanılırken sizin dediklerinize göre %100 güç 210W TDP çekemez herhangi bir oyunda test edilip %100 yükte tekrar değerlere bakmamız gerekiyor.

Dostum FurMark benchmark yeni attıgım fotoğraftan %99 kullanımında sadece 210W cektıgını gorebilirsin, dedigim gibi anlık %49 kullanıldıgı gozukmus fotoğrafta orada bir sorun yok ekran kartı bildigin yuk altında tam gucune kavusamıyor.

Hayır yanlış biliyorsun böyle bir şey yok TechPowerUp karışıklık olmasına diye NVIDIA'da yaptığı gibi TDP değerine genellikle aslında kartın çektiği doğru güç tüketimini (TGP veya TBP) yazıyor. Çünkü NVIDIA bu şekilde paylaşıyor kartın 160W çektiği durumlar var diye bir şey yok.

Biz ekran kartının maksimum yük altında çektiği değeri konuşuyoruz zaten 150W veya 100W çekmediği durumlar yok demiyorum.

TBP ekran kartının yük altındaki toplam değeri temsil eder.

Fabrika çıkışı o.c olmayan versiyonlar için TBP değeri tüm RX 6750XT modelleri için 250W'dır. TDP değeri ise ona göre belirlenir. Yani örnek veriyorum RX 6750XT için 210W TDP sahip ise hiçbir uygulamada 210W' ı geçtiğini göremezsin ama ekran kartı aslında toplam 250W güç çekiyor.

NVIDIA'da ise TDP = TBP gibi gösteriyor yani ne yazıyorsa ekran kartı ondan daha yüksek bir değer çekmiyor.

TBP aynı zamanda TGP olarakta isimlendirilir. İnanmayan varsa buyrun;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…