RX 6750 XT ve Ultra 5 245K sistem nasıldır?

Eray Aslan

Yoctopat
Daha fazla  
Sistem tavsiyesi ve kasa uyumluluğu hakkında yardım.

Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir sistem topluyorum ve şu ana kadar seçtiğim bazı parçalar şunlar:

İşlemci: Intel Core Ultra 5 245K.

Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RX 6750 XT OC Edition 12 GB GDDR6.

Bu sistemle birlikte kullanmayı düşündüğüm kasa ise:
Havn HS420 ATX bilgisayar kasası.

Sizlerden ricam şu konularda yardımcı olmanız:

1. bu parçalar birbiriyle uyumlu mu? Özellikle ekran kartı ile kasa arasında fiziksel uyumluluk (boyut/sığma gibi) konusunda tereddütlerim var. RX 6750 XT büyük bir kart, bu yüzden kasaya sığıp sığmayacağından emin olamıyorum.

2. havn HS420 kasası yeterli hava akışı ve soğutma sunar mı? Özellikle ekran kartı ve işlemci biraz güçlü olduğu için iyi bir hava sirkülasyonu kritik olacak gibi duruyor. Kasa bu konuda yeterli midir, kullanıcı deneyimi olanlar yazarsa çok sevinirim.

3. bu sisteme uygun, alternatif olarak önerebileceğiniz daha iyi bir kasa varsa, bütçeyi çok fazla zorlamadan önerilerinizi duymak isterim.

Her türlü görüş ve öneriye açığım. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim!

---

İstersen bu yazıya PSU (güç kaynağı) ve anakart tercihini de ekleyebilirsin, böylece daha sağlıklı geri dönüşler alırsın. Hazırsan istersen o parçaları da birlikte belirleyebiliriz.

Çok alakasız ikili olmuş sistemi iş için kullandığını varsayarsak ekran kartı çok saçma oyun için kullandığını varsayarsak da işlemci çok saçma
Bütçen ne kadar?

Bilgisayar hakkında hiçbir bilgim yok ilk kez toplayacağım hem iş hem oyun için bütçe 60k.

Ben hem video editlemek hem de oyunlarda iyi performans göstermesini istediğim bir sistem düzmek istiyorum.

Toplamda 61.500TL. Bütçen çıkmıyorsa soğutucu olarak kule tipi tercih edebilirsin.
Kasa 360mm destekliyor mu bilmiyorum kontrol edebilirsin.

Kanka yeniden bir sistem düzdüm bunlar olur mu herhangi bir darboğaz veya parça eşitsizliği yaşar mıyım?
1. işlemci:
Intel Core i5-14600KF
2. anakart:
MSI B760 Gaming Plus Wi-Fi (DDR5)
3. RAM:
Corsair 32 GB (2x16 GB) Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL36.
4. ekran kartı:
Gigabyte Radeon RX 7800 XT Gaming OC 16 GB.
5. SSD:
Samsung 2TB 990 EVO Plus NVMe 4.0 M.2
6. PSU (güç kaynağı):
ASUS Prime AP-850G 850W 80+ Gold ATX 3.0
7. kasa:
Havn HS420.
8. soğutucu:
DeepCool LT720 wh RGB LED 360mm sıvı soğutucu.
9. kasa fanları: Dragos LS300 ARGB 12cm fan.
DeepCool LT720 wh RGB LED 360 mm Intel(1700p/1851p)-AMD uyumlu sıvı soğutucu.

Attığım daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…