RX 6750XT için 600W 80+ yeterli mi?

Epicfeno

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sistemim aşağıda yazıyor. Kullandığım PSU ise bu (ZALMAN 600W 80 PLUS). GPU'yu 6750XT yapacağım, sizce 600W yeterli olur mu?

• R5 5600.
  • 5600XT
  • 2x8 3200 MHz.
  • M.2 SSD.
  • 1TB 7200RPM.

Yeterli olur.

Ben de o ekran kartını 600W ile kullanıyorum. Bir sıkıntı görmedim.

O güç kaynağını zorlamanızı önermem. Epey alt seviye bir model kendisi.

Birkaç ay kullanıp değiştirirsiniz, hemen sorun çıkarmaz ama uzun vadeli kullanım da saçma olur. Bütçenize göre daha iyi, grup düzenlemeli olmayan sağlam bir modele geçebilirsiniz. Daha sağlıklı olur.

Hocam bütçem var ama, kablolama bilmediğim için değiştirmek istemiyorum PSU'yu eğer yeterli ise bu model. PSU calculator sayfalarında 450W çıkıyor, PC Hocası'da 600W kullanmış bu sistem için. Uzun vadede sorun çıkarsa, PSU haricinde diğer bileşenlerin zarar görme şansı var mı?

Sistemin tam yükteyken 400W'tan fazla güç çekmeyecek. Ben uzun vadede bir problem göremiyorum. Tam yükten kastım Prime95 + Furmark.

Oyunlarda ortalama çekeceği güç 350W civarı olacaktır ki bu da PSU'nun verebileceğinin neredeyse %50'si zaten.

Olan W meselesi değil de verimlilik ve kalite konusu. Sistemi taşır muhtemelen ama eski düzen ünite olduğu için sorun yaşayabilirsiniz. Şu anlık sorun olmaz ama ileride değiştirmeye çalışın hemen değiştirin demiyoruz zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…