RX 6750XT ısınıyor

Kartos3

Kilopat
Makaleler
2
Merhaba. Bir hafta önce XFX'in referans tasarımlı RX 6750XT kartını aldım. Ancak kart çok fena ısınıyor. Oyunda 87 dereceye kadar çıkıyor. Sizce ne yapmalıyım? Servise göndereyim mi yoksa normal mi? Şimdiye kadarki kullandığım kartların hiçbiri 75 dereceyi geçmemişti. RX 580 RX 5500XT kartlarını kullanmıştım.

Merhaba. Bir hafta önce XFX'in referans tasarımlı RX 6750XT kartını aldım. Ancak kart çok fena ısınıyor. Oyunda 87 dereceye kadar çıkıyor. Sizce ne yapmalıyım? Servise göndereyim mi yoksa normal mi? Şimdiye kadarki kullandığım kartların hiçbiri 75 dereceyi geçmemişti. RX 580 RX 5500XT kartlarını kullanmıştım.
Diğer kullanıcıların aldığı değerlere bakın ama sıcaklığınız normal değil diye düşünüyorum karşılaştırmayı yaptıktan sonra karar verirsiniz

Aynı kart bende de var. Voltaj ayarını 1160a çekip UV yapmayı dene fark edecektir.

83 dereceye düştü. FurMark testi yapınca Max 85e çıkıyordu. Peki hocam sizden bir ricam var. Sürücü ayarlarinda fan profil ayarı yapmadan önce maksimum fan yüzdesi ayarı var ya. O sizde kaç olarak ayarlanmış? Bende %73 yazıyor. Sorun benim kartta mı yoksa bu normal mi onu anlamaya çalışıyorum.

83 dereceye düştü. FurMark testi yapınca Max 85e çıkıyordu. Peki hocam sizden bir ricam var. Sürücü ayarlarinda fan profil ayarı yapmadan önce maksimum fan yüzdesi ayarı var ya. O sizde kaç olarak ayarlanmış? Bende %73 yazıyor. Sorun benim kartta mı yoksa bu normal mi onu anlamaya çalışıyorum.
Fanları özel ayarlardan 60 derecede 70 70'te 85 80'te 100 devirde çalıştır.Biraz sesli olacaktır alışman gerekiyor. Voltajın üstündeki frekansıda 2600e çek stok ayarlarda 2689 olarak ayarlanıyor. Tabi amd kendine 30 40 mhz hata payı bırakarak veriyor bu ayarı 2600e çeksende nerdeyse aynı fpsi alıyosun.

Fanları özel ayarlardan 60 derecede 70 70'te 85 80'te 100 devirde çalıştır. Biraz sesli olacaktır alışman gerekiyor. Voltajın üstündeki frekansıda 2600e çek stok ayarlarda 2689 olarak ayarlanıyor. Tabii AMD kendine 30 40 MHz hata payı bırakarak veriyor bu ayarı 2600e çeksende neredeyse aynı FPS'i alıyosun.

Ben de dereceler düşmeyince kendime göre fan ayarı yapmıştım. Ancak bu bana biraz garip geliyor çünkü stok halinde bunu yapabilmesi gerekmiyor mu? AMD bu kartı bilerek mi böyle üretmiş. Gerekirse ısınsın ama sessiz çalışsın mantığı anlamında dedim.

Son düzenleme:
Ben de dereceler düşmeyince kendime göre fan ayarı yapmıştım. Ancak bu bana biraz garip geliyor çünkü stok halinde bunu yapabilmesi gerekmiyor mu? AMD bu kartı bilerek mi böyle üretmiş.

Sıcaklıkları absürt buluyosan garantiye gönder ama bu kart için normal değerler bende ilk aldığımda fazla buldum sıcaklıkları aynı kartı alan arkadaşları gördüm forumda. Onlarda aynı değerleri alıyodu yaz ayında olduğumuzuda hesaplarsak kafaya takma bence. Furmarktada gördüğün derecenin 3 4 derece altını görürsün oyunlarda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı