RX 6800 FurMark testi nasıl?

Growlandds

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Oyunlarda bu sistem ile düşük FPS alıyorum Forza Horizon 4 gibi bir oyunda bile Ultra ayarlarda FPS 50'yi geçmiyor. FurMark testi açıkken GPU Z testini de aynı anda başlattım ve 15 dk 8X MSAA'da 1080P'de test ettim sonuçlardan pek anlamıyorum. Herhangi bir problem var mı?

Sistemim:

Ekran kartı: RX 6800.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
RAM: XPG Gammix D30 16 GB 3000 MHz RAM.

Dosya Ekleri

• jfgjfgjfgj.jpg
    jfgjfgjfgj.jpg
    83,9 KB · Görüntüleme: 32
  • hdfhdfhdfhfdh.png
    hdfhdfhdfhfdh.png
    3,1 MB · Görüntüleme: 34
Merhaba. Oyunlarda bu sistem ile düşük FPS alıyorum Forza Horizon 4 gibi bir oyunda bile Ultra ayarlarda FPS 50'yi geçmiyor. FurMark testi açıkken GPU Z testini de aynı anda başlattım ve 15 dk 8X MSAA'da 1080P'de test ettim sonuçlardan pek anlamıyorum. Herhangi bir problem var mı?

Sistemim:

Ayarları ile oynadınız mı o sıcaklıkta fanların o RPM de olması hiç de normal değil.

Sistemim:

Fan hızları çok düşükte, 800RPM ile soğutuyor. Onu 1200-1400 civarına çıkartırsak dereceler düşer baya. AMD'nın fan ayarları var yazılımında, oradan kurcalayın biraz.

Performans için ise 3DMark kullanın.

Fan hızları çok düşükte, 800RPM ile soğutuyor. Onu 1200-1400 civarına çıkartırsak dereceler düşer bayağı. AMD'nın fan ayarları var yazılımında, oradan kurcalayın biraz.

Performans için ise 3DMark kullanın.

3D mark sonucu böyle çıktı.

3dmark.png

Ayarları ile oynadınız mı o sıcaklıkta fanların o RPM de olması hiç de normal değil.

Sanırım şu an oldu doğru mudur bu fan ayarları ve bilgisayar boştayken diğer değerleride attım herhangi bir anormallik var mı?

Halen Forza Horizon 4 oyununda değerler aynı bu şekilde anlamadım

Dosya Ekleri

• ghjghjghj.png
    ghjghjghj.png
    54,5 KB · Görüntüleme: 19
  • gffdgfdg.png
    gffdgfdg.png
    102,1 KB · Görüntüleme: 16
  • 20250530_175601.jpg
    20250530_175601.jpg
    200,1 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
3D mark sonucu böyle çıktı.

Eki Görüntüle 2501926
Sonuçlar iyi 3DMark olarak.

Sanırım şu an oldu doğru mudur bu fan ayarları ve bilgisayar boştayken diğer değerleride attım herhangi bir anormallik var mı?
Fan değerlerini abartmışsınız hocam.
45 dereceye kadar %40 bırakın.
60 dereceye kadar %50 bırakın.
70 dereceye kadar %55 bırakın.
80 dereceye kadar %60 bırakın.

Tabi uçak motoru gibi gürültü yapması sorun değilse bilemem hocam ama gereksiz gürültü kirliliğine gerek yok.

Halen Forza Horizon 4 oyununda değerler aynı bu şekilde anlamadım
Grafikleri en düşüğe aldığınız da durum nasıl?

Sonuçlar iyi 3DMark olarak.

Fan değerlerini abartmışsınız hocam.
45 dereceye kadar %40 bırakın.
60 dereceye kadar %50 bırakın.
70 dereceye kadar %55 bırakın.
80 dereceye kadar %60 bırakın.

Tabii uçak motoru gibi gürültü yapması sorun değilse bilemem hocam ama gereksiz gürültü kirliliğine gerek yok.

Grafikleri en düşüğe aldığınız da durum nasıl?

Evet fan ayarlarını şimdi düzelttim teşekkürler.
Grafikleri en düşüğe aldığım zaman sıkıntı yok 300FPS civarı gözüküyor şimdi tüm ayarlar ultrada benchmark testi yaptım ve sonuçları böyle çıktı hala düzelme yok.

Dosya Ekleri

• fghfghfghfg.png
    fghfghfghfg.png
    985,3 KB · Görüntüleme: 17
Evet fan ayarlarını şimdi düzelttim teşekkürler.
Grafikleri en düşüğe aldığım zaman sıkıntı yok 300FPS civarı gözüküyor şimdi tüm ayarlar ultrada benchmark testi yaptım ve sonuçları böyle çıktı hala düzelme yok.
"ÇDKY" yazan ayarı kapatın, direk kapatın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı