Radeon Software'da zorla ayar yapmazsanız, MSI Afterburner'da yaptığınız değişiklikler Software'deki değerlerin üstüne yazılır. Radeon Software'ın yerine Afterburner veya MorePowerTool gibi araçlarla hız aşırtmayı daha ince bir şekilde yapabilirsiniz. Radeon Software'in izin vermediği seçenekler için harici araçlar kullanmanız gerekiyor. Örneğin V/F eğrisini doğrusal değil, parabolik yapmak istediğinizde Radeon Software pek yardımcı olmuyor.MSI Afterburner gibi sakat bir programdan yaparak hata almaktan başka sonuç elde edemezsin.
Radeon Software'da zorla ayar yapmazsanız, MSI Afterburner'da yaptığınız değişiklikler Software'deki değerlerin üstüne yazılır. Radeon Software'ın yerine Afterburner veya MorePowerTool gibi araçlarla hız aşırtmayı daha ince bir şekilde yapabilirsiniz. Radeon Software'in izin vermediği seçenekler için harici araçlar kullanmanız gerekiyor. Örneğin V/F eğrisini doğrusal değil, parabolik yapmak istediğinizde Radeon Software pek yardımcı olmuyor.
Ayrıca Radeon Software'ın kafasına göre ayarları varsayılana çevirmek gibi pis bir huyu var. Bu noktada Afterburner daha iyi bir seçenek.
Kaldı ki işin içine girip ciddi bir hız aşırtma yapmak istiyorsanız RED Bios Editor kullanmanızı öneriyorum. Vdroop gibi seçenekleri ayarlamanın tek yolu bu.
Tavşan deliğine girmek istiyorsanız aşağıya bir link bıraktım.
RED BIOS EDITOR and MorePowerTool for Polaris, Navi and Big Navi | igor´sLAB
New curve options have been added. Of course we would be very happy about a feedback in the forum about the use of this new function! The More PowerTool (MPT) has been also revised once again for the…www.igorslab.de
Voltaj maks 1025 degerinde daha yukari cikmiyor nasil ellemeliim.Gülünç gelecek belki ama Power Limit ve Voltajı ellemeden o kadar yüksek değer girerseniz tabi siyah ekan verir.
Onu kendin bulacaksın hem hiçbir şeye dokunmadan yalnızca frekans artırarak, bunu da MSI Afterburner gibi sakat bir programdan yaparak hata almaktan başka sonuç elde edemezsin.
İşe MSI Afterburner'ı silip yeniden kurarak başla çünkü oradan ayar girdiysen Radeon Software ile çakışacak geri alsan dahi.
Rehber: AMD Radeon Software ile nasıl overclock yapılır?
Forumda RX 6000 serisi popüler bir seri, bazı kullanıcılar da bu kartlara nasıl overclock yapılabileceğini merak ediyor. Öncelikle "hangi değerleri girmeliyim?" biraz geçersiz bir soru çünkü kullandığınız sürücü sürümünden kartın bellek üreticisine kadar iki aynı model kart bile olsa farklı...www.technopat.net
Gülünç gelecek belki ama Power limit ve voltajı ellemeden o kadar yüksek değer girerseniz tabii siyah ekan verir.
Iyide mesela diyelim 1150v da sicakliginda iyi daha iyi oc de yapiyosun.O zaman daha iyi degil mi sicaklik iyi ise sikinti yoktur diyebilir miyiz yoksa az voltaj ile ne kadar oc de stabilse az az denemek mi lazim@JOTEMM OC yaparken voltajı köklemene gerek yok, çoğu zaman düşük voltaj vermek stabiliteyi artırıyor. En azından ben 6600 XT'de 1120v ile 1150v'den daha yüksek frekansta stabil kalabilmiştim. Güç limitini artırman lazım eğer frekans istiyorsan.
@JOTEMM OC yaparken voltajı köklemene gerek yok, çoğu zaman düşük voltaj vermek stabiliteyi artırıyor. En azından ben 6600 XT'de 1120v ile 1150v'den daha yüksek frekansta stabil kalabilmiştim. Güç limitini artırman lazım eğer frekans istiyorsan.
Tamamdir oradan inceyeyim daha detayli tesekkur ederim.@JOTEMM evet. Voltajı 1000mv yap mesela, frekansı 150Mhz artır, güç limiti %20 olsun bir de öyle bak performansa. VRAM frekansını da artırabilirsin ama adım adım. Sana ilk mesajda rehber attım.