RX 6800 overclock değerleri nasıl olmalıdır?

JOTEMM

Hectopat
Daha fazla  
RX 6800 kart, 5600X işlemci var. Ekran kartını 2300 MHz'e OC'ledim sıcaklıklar, iyi gibi gözüküyor. 2500'e OC'leyince siyah ekran yiyorum. Sıcaklık o kadar yuksek degılken 2500'e yukseltınce neden boyle sıyah ekran yıyorum? Ayrıca sızce bu voltaj vs. anlayan varsa bakabılır mı? Su cok yuksek vs. dıyebılıcek ya da sıkıntı yoksa soylersenız sevınırım. Bir de MSI Afterburner'da arkadaşlarımın memory clock degerleri 7000 MHz ve core clock 1935 boştayken, benım boştaykenkı degerlerı de paylaşıyorum. Sebebı nedır? Core clock buralara OC'lenıyor ama memory clock maksimum 2150 oluyor. Efektif 16000 MHz gozukuyor. Neden AMD arayuzunde en fazla 16000? Var mı yardım edebılen? Ayrıca goreve yonetıcısınde guc kullanımı cok yuksek dıyor. 150W oldugundandır buyuk ıhtımal ama normal midir sizce?

1678481216844.png

1678481439411.png

Dosya Ekleri

• tec.PNG
    tec.PNG
    204,6 KB · Görüntüleme: 173
Son düzenleyen: Moderatör:
Onu kendin bulacaksın hem hiçbir şeye dokunmadan yalnızca frekans artırarak, bunu da MSI Afterburner gibi sakat bir programdan yaparak hata almaktan başka sonuç elde edemezsin.

İşe MSI Afterburner'ı silip yeniden kurarak başla çünkü oradan ayar girdiysen Radeon Software ile çakışacak geri alsan dahi.

MSI Afterburner gibi sakat bir programdan yaparak hata almaktan başka sonuç elde edemezsin.
Radeon Software'da zorla ayar yapmazsanız, MSI Afterburner'da yaptığınız değişiklikler Software'deki değerlerin üstüne yazılır. Radeon Software'ın yerine Afterburner veya MorePowerTool gibi araçlarla hız aşırtmayı daha ince bir şekilde yapabilirsiniz. Radeon Software'in izin vermediği seçenekler için harici araçlar kullanmanız gerekiyor. Örneğin V/F eğrisini doğrusal değil, parabolik yapmak istediğinizde Radeon Software pek yardımcı olmuyor.

Ayrıca Radeon Software'ın kafasına göre ayarları varsayılana çevirmek gibi pis bir huyu var. Bu noktada Afterburner daha iyi bir seçenek.

Kaldı ki işin içine girip ciddi bir hız aşırtma yapmak istiyorsanız RED Bios Editor kullanmanızı öneriyorum. Vdroop gibi seçenekleri ayarlamanın tek yolu bu.

Tavşan deliğine girmek istiyorsanız aşağıya bir link bıraktım.

Radeon Software'da zorla ayar yapmazsanız, MSI Afterburner'da yaptığınız değişiklikler Software'deki değerlerin üstüne yazılır. Radeon Software'ın yerine Afterburner veya MorePowerTool gibi araçlarla hız aşırtmayı daha ince bir şekilde yapabilirsiniz. Radeon Software'in izin vermediği seçenekler için harici araçlar kullanmanız gerekiyor. Örneğin V/F eğrisini doğrusal değil, parabolik yapmak istediğinizde Radeon Software pek yardımcı olmuyor.

Ayrıca Radeon Software'ın kafasına göre ayarları varsayılana çevirmek gibi pis bir huyu var. Bu noktada Afterburner daha iyi bir seçenek.

Kaldı ki işin içine girip ciddi bir hız aşırtma yapmak istiyorsanız RED Bios Editor kullanmanızı öneriyorum. Vdroop gibi seçenekleri ayarlamanın tek yolu bu.

Tavşan deliğine girmek istiyorsanız aşağıya bir link bıraktım.

MSI Afterburner bu üzerine yazma işlemini geri alamıyor her zaman. Zaten desteği kesildi bir de buglarla uğraşıyorsun. Ben kaç kere programı silip geri yükledim bu nedenle ve tek bu sorunu yaşayan kişi değilim. MPT ve klasik Radeon Software ile hız aşırtma vb. yaptım bunları biliyorum ama Afterburner konusunda fikrim sabit. Hem acemi işi zaten OC yapacak kişinin o yazılımla işi olmamalı.

Gülünç gelecek belki ama Power Limit ve Voltajı ellemeden o kadar yüksek değer girerseniz tabi siyah ekan verir.
Voltaj maks 1025 degerinde daha yukari cikmiyor nasil ellemeliim.

Onu kendin bulacaksın hem hiçbir şeye dokunmadan yalnızca frekans artırarak, bunu da MSI Afterburner gibi sakat bir programdan yaparak hata almaktan başka sonuç elde edemezsin.

İşe MSI Afterburner'ı silip yeniden kurarak başla çünkü oradan ayar girdiysen Radeon Software ile çakışacak geri alsan dahi.

Yani voltajim 1025 maksta ayarli daha yukari cekilmiyor Radeon'dan. Sicakligimda 2200MHz OC liyken 50-65 derece bir hata bir hatada vermiyordu sadece 2500 yapinca sicakligi bile goremeden siyah ekran yiyordum voltaj zaten maksimum daha yukari ceksem belki sicaklik artacak ama siyah ekran yemicem ama daha yukari cekilmiyor. Benim asil sordugum o attigim fotografta hem bir sorun gozukuyor mu hemde arkadasim oyunu calistiriken calistirmasa bile bostayken bile Memory clocku 7000MHz benim 2000 bostayken 200 MHz nasıl oyunlarda yuksek yerlere cekecegim Radeon'da da Afterburner'da da Memory clock maksimum 2150 arkadasin 3060 Ti'si var benim normal 2150 evet ama rfektif hizi 16000MHz ama hiçbir yerde oralara ayarlaysmiuorim. Amacimzaten o kadar cikmak degil ama yaklasip denemek.

Gülünç gelecek belki ama Power limit ve voltajı ellemeden o kadar yüksek değer girerseniz tabii siyah ekan verir.

Power limit Radeon da yuzde ile ayarlaniyor onu yukari cekip deneyebilirim belki. Voltaj ise maksimum 1025 daha yukari cekilmiyor sadece 1025 voltajda 2500 MHz yapinca siyah ekran yiyorim onun icin voltaj daha yukseletmiyorsam dediginiz guc limitinu mi artirmayi denemeliyim artirirsam ise yarar mi ne olur?

Son düzenleme:
@JOTEMM OC yaparken voltajı köklemene gerek yok, çoğu zaman düşük voltaj vermek stabiliteyi artırıyor. En azından ben 6600 XT'de 1120v ile 1150v'den daha yüksek frekansta stabil kalabilmiştim. Güç limitini artırman lazım eğer frekans istiyorsan.
Iyide mesela diyelim 1150v da sicakliginda iyi daha iyi oc de yapiyosun.O zaman daha iyi degil mi sicaklik iyi ise sikinti yoktur diyebilir miyiz yoksa az voltaj ile ne kadar oc de stabilse az az denemek mi lazim

@JOTEMM OC yaparken voltajı köklemene gerek yok, çoğu zaman düşük voltaj vermek stabiliteyi artırıyor. En azından ben 6600 XT'de 1120v ile 1150v'den daha yüksek frekansta stabil kalabilmiştim. Güç limitini artırman lazım eğer frekans istiyorsan.

Ayrica benim voltaj radeonda max 1025 nasil artircam guc limiti ile mi

@JOTEMM evet. Voltajı 1000mv yap mesela, frekansı 150Mhz artır, güç limiti %20 olsun bir de öyle bak performansa. VRAM frekansını da artırabilirsin ama adım adım. Sana ilk mesajda rehber attım.
Tamamdir oradan inceyeyim daha detayli tesekkur ederim.

Musait oldugunuz bir zamanda bana msi afterburnerinizin bostayken calisma goruntusunu atabilir misiniz.Memory ve core clocklariniza bakarbilirsem cok guzel olur benim icin

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı