RX 6800 sistemde AMD Software Adrenalin Edition güncelledikten sonra çöküyor

TheBay

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) 3600MHz CL18 DDR4 Gami
Ekran kartı
Sapphire Radeon RX 6800 Gaming 11305-02-20G 256 Bi
Anakart
Gigabyte B550M-DS3H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz İşlemci
RX 6800 ekran kartım var. Aşağıdaki gibi OC yapmıştım. Güncellemeden önce hiçbir çökme vs almıyordum ancak güncelleyip Alan Wake 2 oynarken yaklaşık 40 dk sonra çöküyor. Sürüm mü değiştirmeliyim sizce? 3 4 defa başıma geldi bu olay. (sürüm: 23.12.1)

Dosya Ekleri

• Screenshot_7.jpg
    127,4 KB · Görüntüleme: 42
Çökmeden kastınız nedir tam olarak oyundan mı atıyor, donuyor mu, kapanıyor mu?

Aynı ekran kartı ve aynı sürümü kullanıyorum uzun süredir ben bir sıkıntı yaşamadım, Alan Wake 2 bende oynuyorum. Amd kartlarda OC işlemi böyle sıkıntılara yol açabiliyor, bana kalırsa OC ayarlarını default yapıp tekrar deneyin. Tabi sorun ekran kartı veya sürücüden mi o da belli değil, çöktükten sonra Amd bir uyarı veriyor mu ?

İlginiz için çok teşekkür ederim öncelikle, AMD uyarı veriyor GPU vs bir şeyler yazıyor. Öncelikle voltaj arttırıp deneyeceğim sonra default olarak deneyeceğim.
@CS Relboron Ultra ayarlada mı oynadınız?

Default ayarlar da kac FPS alıyorsunuz peki 70 80 arasını görüyor mu?
Hocam valla uzun zamandır FPS değerlerine bakarak oyun oynamıyorum, zaten artık alıştığım için akıcı oyun olmuyorsa bunu anlayabiliyorum. Oyun akıcı olduğu sürece bir problem yok. Zaten genelde V-Sync aktif ediyorum 60 a sabitliyorum oyunları. FPS takıntım yok yani. Kullandığınız kart zaten kas gücü olarak güçlü bir kart. Güncel oyunlarda bir sıkıntı yaşatmaz, OC gibi şeylerle fazla kafa yormayın.

Default ayarlara cekip oyle devam edeceğim teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…