RX 6800 veya 6800 XT için işlemci AMD mi Intel mi olmalı?

İşlemci sadece hocam, anakart için zaten B550M 4.5k ayır bütçe ayırdım.

O zaman AM5 sistem al hocam.

5600-5600x ikilisi o kartlarla darboğaz yaşatır özellikle CPU bazlı oyunlarda 2k da bile. Yine de iyi performans alırsın. 5700x3d yeterli olur. DDR5 işlemcili sistem toplamanı öneririm.
Bence bütçeni arttırıp AM5 bir sisteme geçiş yapabilirsin. Onun dışında AMD öneririm.
Hocam haklısınız DDR5 toplamak daha mantıklı ama iş öyle olunca işlemci, anakart ve ram fiyatları daha yüksek oluyor, ram yine çokta fiyat farkı olmuyor ama işlemci Ler 2-3k fark atıyor am5 de

@kxy Birader yaratıyor kendim de 5600-6700 XT kullanıyorum ve 2K da oynuyorum özellikle CPU'ya abanan oyunlarda mesela TLOU da darboğaz yaşıyorum. Bu kartlar daha da üstün kartlar. Ona rağmen TLOU AMF ile beraber 150-200 FPS alıyorum Ultra ayarlarda. Mesajda da dikkat edersen iyi performans alırsın yine demişim. Belli bir nebze ister istemez darboğaz olacak.

Hocam haklısınız DDR5 toplamak daha mantıklı ama iş öyle olunca işlemci, anakart ve RAM fiyatları daha yüksek oluyor, RAM yine çok da fiyat farkı olmuyor ama işlemciler 2-3K fark atıyor AM5 de.

Attığım bileşenlere bakabilirsin dediklerinle kafa kafaya fiyatta neredeyse. İşlemci soğutucu olarak kısa vadede stok soğutucu yeter sonra değişirsin.

6000 bandina cikip 7500Fli bir altyapi kursaniz hocam B650'li? Anakartada 4.9k verirsiniz.
Hocam 7500f apu işlemci değilmiydi sorun olmazmı, yoska 8400f müydü tam hatırlamıyorum

Hocam haklısınız DDR5 toplamak daha mantıklı ama iş öyle olunca işlemci, anakart ve ram fiyatları daha yüksek oluyor, ram yine çokta fiyat farkı olmuyor ama işlemci Ler 2-3k fark atıyor am5 de
Hocam 6000tl 7500f islemci. Sizin butcenizi 500tl asiyor sadece. Ucuk kacik bir fiyat yok.

Hocam 7500f apu işlemci değilmiydi sorun olmazmı, yoska 8400f müydü tam hatırlamıyorum
Hayir sorun olmaz rahat rahat kullanabilirsiniz.

Butce artarsa anakart olarakta bunu oneririm. Guzel F/P bir anakarttir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…