RX 6800 XT İçin 750W PSU Yeterli mi?

Mutticus

Hectopat
Arkadaşlar Corsair TX750M 750W 80+ Gold güç kaynağım bulunuyor. Ekran kartı olarak da aynı modelin Nitro+ 5700 XT versiyonu bulunuyor. Ayrıca işlemci olarak da 3900X kullanıyorum. Ayrıca 4 adet 8 GB RAM, sıvı soğutma ve 6 adet Corsair RGB fan bulunuyor. Almak istediğim ekran kartının tavsiye edilen değeri 850W olarak görünüyor. Bunun için ayrıca güç kaynağı almam gerekir mi yoksa mevcut güç kaynağım yeterli olur mu? Hesaplamalarıma göre yeni ekran kartı ortalama 300W TDP değerine sahip olacak, işlemci 105W TDP değerine sahip diğer donanımlar ne kadar kullanım yapabilir? Teşekkürler.

6800xt incelemesi yapan videolari izleyin. Kartın güç konusunda "peak" yaptığı yerler önemli. Yani ortalama 300 TDP'li ama kısa araliklarla 300'ün çok üzerinde güç çektiği zamanlar olabiliyor. Önemli olan bu zaten. Bu peak noktalarını kaldırabilecek mi PSU?
PSU yetersizliğinde reset atma problemiyle karşılaşırsınız. Yani bence kartı alın mevcut PSU ile deneyin. Baktınız olmuyor yeni PSU alırsınız.

AMD, minimum 750W önermiş ve sizin PSU 750W. Çok kritik durumlarda yetmeyecektir diye düşünüyorum. Çünkü 300W TDP değeri veriyorlar ancak bu değer yük altında çok daha fazla oluyor. Keza işlemci içinde diyeceklerim aynı. Denildiği gibi, deneyin ve görün. Duruma göre yeni PSU alırsınız, eğer alamazsanız da kartı iade edersiniz.

Ayrıca TX serisi iyi bir seri değil, bunda hemfikiriz umarım.

Herkese cevapları için teşekkür ederim. Çıktığı gibi alıp mevcut sistemde denemeler yapıcam ancak çalışsa bile sanırım içim rahat etmeyecek ve 850w psu alıcam gibi duruyor. Ayrıca eski TX serisi değil yeni TX serisi modelini kullanıyorum bahsettiğiniz sorunlar eski TX serisinde olanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…