RX 6800 XT için AMD İşlemci Tavsiyesi

Argonath LXI

Hectopat
Merhaba sistemim şu an şu şekilde;
Anakart: MSI B450 Gaming Plus
İşlemci: Ryzen 7 3700X
Ekran Kartı: RX 6800 XT
Soğutucu: Arctic Freezer 34 E-Sports Duo

1080P'de sanırım darboğaz yapıyor, yapmasa da işlemcide model yükseltme yapmak istiyorum. Anakartım çok iyi değil sanırım. Donanım konusunda da pek tecrübeli olmadığım için tavsiye almadan alışveriş yapmak istemedim. En kötü ihtimal 5600X alırım diye düşünüyordum ama bundan daha iyi performans verecek ve anakartımdan dolayı sorun yaşatmayacak, sorunsuz çalışacak başka ne alabilirim? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
1080P'de darboğaz olması normal çünkü kart 2K için üretilmiş ve tam kapasite kullanmıyor ancak 2K çözünürlükte tam performans alırsınız.

5800x3D. 5600X. 5600. butceniz hangisine uygunsa en mantikli secimler bence.

1080P'de darboğaz olması normal çünkü kart 2K için üretilmiş ve tam kapasite kullanmıyor ancak 2K çözünürlükte tam performans alırsınız.
Işın izleme açacaksa 1080p'de kullanmalı (FSR kalite modunun aşağısı olmadan), 1440p'de yeteri performansı veremez.

1080p'de kullanacaksınız 5700X olabilir minimum, 5800X'e gerek yok, aralarındaki fark çok az, 2K için 5600X yeterli sayılır.

Bütçe 6-7 bin TL ye kadar çıkabilirim. Ağırlıklı olarak 1080p de oyun oynuyorum.
1080P de oynayacaksanız 5800X3D altına düşmeyin.
Fakat böyle bir işlemci için iyi bir soğutma gerekli.
5600 da alabilirsiniz fakat 1080P de darboğaz yapar.

Bu yüzden 5600X önerdim hocam. İyi bir kule tipi soğutma ile halledilebilir.

Şu anki soğutucum Arctic Freezer 34 e sports duo linkini aşağıya bırakıyorum hocam.

Bu soğutucu yeterli olur mu 5800x3D için acaba? Bir de asıl endişem anakart. MSI B450 Gaming Plus ile bu işlemci sorun yaşatır mı acaba? AM4 soket haricinde bir bilgim yok ikisinin uyumu hakkında.

O sistemin hakkı 2K'dır hocam. RX 6700 XT bile 2K rahatça oynatabiliyor ancak uzun vadede değil. İsterseniz R5 5600X bakabilirsiniz.
Hocam ağırlıklı olarak World of Warcraft oynuyorum. FPS 60'ın altına düşüyor bu oyunda maalesef. Çözünürlüğü de 2k yaparsam daha da düşer diye tahmin ediyorum. Görüntü kalitesinden çok akıcılığı ön planda tutmak zorundayım ama 2k çözünürlük ile 1080p den daha yüksek FPS alma şansım olmaz diye tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…