RX 6800 XT için anakart ve işlemci önerisi

EmreBuba

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, benim gözüme açıkçası Ryzen 9 7950x3D takılmıştı fakat 9 serisini aslında pek önermiyorlar.
Ryzen 7 9800x3D de çok pahalı, o kadar da yükselemem. Genellikle oyun oynuyorum ama Blender da kullanıyorum.
Aklına takılan varsa ekran kartım RX 6800 XT. Anakart olarak B650 serisi düşünüyorum ama MSI mi yoksa ASUS mu alsam karar veremedim.
DDR5 konusunda ASUS'ta sıkıntı varmış diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum, yardımcı olacak varsa mutlu olurum, iyi günler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz nedir?

Bütçem hepsi toplam 30-35k.

Tabii içine ram ve anakartta dahil.

Toplam 28.900 TL ediyor.

Toplam 30.577 TL. Blender ve oyun karışık kullanacağınız için böyle bir seçim yaptım.

O anakart çok zayıf. VRM'leri 113 derece görüyor. R7 7800x3D Blender performansı da pek tatmin edici değil. Dengeli bir sistem olmamış.

Peki siz ne önerirsiniz ?

Pardon karıştırdım kişileri kusura bakmayın.

Yani demek istediğim b650 yeterli olur mu? X670 E'de kötü gözükmüyor.

Peki siz ne önerirsiniz?

Attığım parçaları öneririm. 7800x3D oyunda %15-20 daha güçlü olabilir ama productivity kısmında kötü. 1080p Low detaylarda oynamayacaksanız %15-20 fark %3-5 civarına düşecek. Bunun yerine 7950X alırsanız productivity kısmında devasa fark olur. Ayrıca MSI Pro B650-S Wi-Fi gibi giriş segment B650 anakartlar yerine X670E modelleri tercih ederseniz bol bol M.2 slotu ve sağlam soğutmaya sahip anakart almış olursunuz 7950X gibi bir işlemcinin altından kalkabilecek bir anakart almalısınız.

Sağ olun hocam psu olarak ne önerirsiniz ? 750 watt yeterli olur mu ?

Sağ olun hocam PSU olarak ne önerirsiniz? 750 watt yeterli olur mu?

Ekran kartı ve işlemci TDP değeri yüksek. RX 6800 XT Power spike yaptığı zaman 170W TDP'li işlemciyle birlikte çok fazla güç tüketir. Uzun vadeyi de düşünürsek 850W ideal bu sisteme.
Veya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…