Bundan önce RTX 3060 Ti ekran kartım vardı. Model yükseltmek için onu satıp bunu aldım. Yaklaşık 3 aydır sorunsuz kullanıyordum. Lakin geçen gün MGS Delta oynarken ekran bir anda gitti. Sonrasında problem tekrarlamaya başladı. Şu an hangi oyunu veya FurMark gibi programları açarsam açayım ekran hemen gidiyor. DDU ile sürücüleri kaldırıp tekrar kurdum, önceki sürümleri yükledim ama nafile. Kafayı yemek üzereyim.
Kart yüke bindiğinde ekran gidiyorsa muhtemelen güç beslemesi veya VRAM ile ilgili bi sorun var.
PSU modeliniz nedir?
Karta undervolt yapıp yine furmark testi yapar mısınız? Bu şekilde sorunun kaynağını anlayabiliriz belki.
Kart yüke bindiğinde ekran gidiyorsa muhtemelen güç beslemesi veya VRAM ile ilgili bi sorun var.
PSU modeliniz nedir?
Karta undervolt yapıp yine furmark testi yapar mısınız? Bu şekilde sorunun kaynağını anlayabiliriz belki.
@Dr.Paradox, o PSU'da 6800 XT için yeterli çıkış yok, tek kablo ile kullandığınız için güç soketlerinin içinde hasar, erime gibi bir durum olmuş olabilir, kartın güç soketlerini çıkarıp içini kontrol edin.
@Dr.Paradox, o PSU'da 6800 XT için yeterli çıkış yok, tek kablo ile kullandığınız için güç soketlerinin içinde hasar, erime gibi bir durum olmuş olabilir, kartın güç soketlerini çıkarıp içini kontrol e
Bu durumun güç sorunu olduğu belli, bir ihtimal de kart sorunu olabilir, sizin çift PCI-e kablolu bir PSU kullanmanız lazım, tek kablodan 300W üzerinde güç çekmek güvenli değil.
@Dr.Paradox, o PSU'da 6800 XT için yeterli çıkış yok, tek kablo ile kullandığınız için güç soketlerinin içinde hasar, erime gibi bir durum olmuş olabilir, kartın güç soketlerini çıkarıp içini kontrol edin.