RX 6800XT sistem için kasa ve PSU önerisi

Sistemde 6800 XT var, güç kaynağı Thermaltake 650W fakat sanırım eski olduğu için FurMark testinde güç yetmiyor ve kapanıyor. Oyunlarda sorun yok sadece FurMark'ta sorun oluyor. Kasa da eski olduğu için komple kasa ve PSU değiştirmek istiyoruz. 750W yeterli olur diye düşünüyorum ancak uygun fiyata 850W varsa o da olur. Bütçe 5000TL civarlarında ancak ne kadar uygun olursa o kadar iyi olur, bir tık üste de çıkabilirim. PSU ile birlikte olursa kasa güzel olur, farklı öneriniz varsa ayrı ayrı da alabilirim. Sistem özellikleri;
Thermaltake 650W 80 Plus Bronze PSU.
i5-12400F.
Cooler Master Hyper 212 Black işlemci soğutucu.
8+8 16 GB Corsair Vengeance Pro RGB RAM.
RX 6800 XT MSI Gaming X Trio.

PSU'un yetersiz değil watt'ı gayet yeterli, farklı bir arıza veya psu'un bozulmuş olabilir.

Kasa

PSU

Bütçe yeterse bu ikisi iyi olur yetmezse PSU olarak buna bakın:

PSU'un yetersiz değil Watt'ı gayet yeterli, farklı bir arıza veya PSU'un bozulmuş olabilir.

Kasa

PSU

Başka neyde arıza olabilir hocam? Sistemdeki diğer parçalar da fazla güç tüketiyor o yüzden olabilir diye düşünmüştüm, 5 fan var artı olarak 2 fanlı kule tipi soğutucu var, RAM'ler de RGB. Ekran kartında çok ufak voltaj kısınca kapanma olmuyor daha az güç çektiği için ama 300W'lara çıkınca kapanıyor.

650 W yetmesi lazimdi aslinda, satin almadan önce birinin psu'sunu deneme sansin var mi acaba?

Gpu 325 cekse max, 12400f tas catlasin 150 w ceker benchmarklarda.

Alacagin psu bu listede a tier veya b tier olsun.

Son düzenleme:
Başka neyde arıza olabilir hocam? Sistemdeki diğer parçalar da fazla güç tüketiyor o yüzden olabilir diye düşünmüştüm, 5 fan var artı olarak 2 fanlı kule tipi soğutucu var, RAM'ler de RGB. Ekran kartında çok ufak voltaj kısınca kapanma olmuyor daha az güç çektiği için ama 300W'lara çıkınca kapanıyor.
Ekran kartı aklima geldi fakat PSU içi ve fanı tozlanirsa kapatir bilgin olsun. İstersen PSU yu sök temizle fan göbegini mümkünse yağla tak, eminim.

650W yetmesi lazimdi aslinda, satin almadan önce birinin PSU'sunu deneme sansin var mi acaba?

GPU 325 cekse Max, 12400F tas catlasin 150W ceker benchmarklarda.

Alacagin PSU bu listede a tier veya b tier olsun.

Maalesef deneyebileceğim kimse yok. Söylediğim gibi, çift fanlı kule tipi soğutucu, 5 RGB fan ve RAM'lerin de RGB olması güç tüketeceği için ona bağlamıştım sebebini. Kartın voltajın çok ufak düşürdüğümde daha az güç çektiği için sanırım FurMark'ta kapanmıyor ancak stok ayarlardayken FurMark'ı açtığım saniye kapanıyor. Oyunlarda vs. hiçbir sorun yok ama.

Ekran kartı aklima geldi fakat PSU içi ve fanı tozlanirsa kapatir bilgin olsun. İstersen PSU'yu sök temizle fan göbegini mümkünse yağla tak, eminim.

Hocam sonradan kapanmıyor ekran kartı stok ayarlardayken furmarka soktuğum an kapanıyor. Yani PSU'nun ısınmasıyla ilgili falan bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Voltajı -20 yaptığım gibi FurMark'ta da kapanmıyor. Stock ayarlardayken oyunlarda bir sıkıntı yok sadece FurMark'ta kapanıyor. Ekran kartında bununla alakalı bir arıza olabilir mi? Daha önce hiç görmedim çünkü voltaj düşürünce kapanmayan, normal voltajda kapanan bir kart.

Furmark %100 güvenilir değildir fakat GPU yu teste sokar 90 dereceye zorlar 30 dakika kadar test eder. Bana sorarsan oyunda sorun yoksa böylece devam etmelisin. Ekran karti ve fanlarida iki ayda bir temizlik vida kontrolu ister bu önemli.

Senin gpu 3x8 pcie kablosu mu gerektiriyordu? Eger oyleyse daisy chain yapmiyorsun degil mi? Psu'dan 3 kablo cikariyorsun gpu'ya?

Senin GPU 3x8 PCI-e kablosu mu gerektiriyordu? Eger oyleyse daisy chain yapmiyorsun degil mi? PSU'dan 3 kablo cikariyorsun GPU'ya?

Hayır hocam 2x8 16 PCI-e kablosu gerekiyor. Daisy chain dediğiniz nedir? PSU'dan tek kablo geliyor, 8+8 olarak ayrılıyor o şekilde kullanıyorum. Linkteki resimdeki gibi çatallanıyor, iki kablo da takılı GPU'ya.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı