RX 6900 XT sistem toplama

Mahsak

Hectopat
Merhaba biriktirdiğim bütçe ile kendime bir sistem toplamaya karar verdim.
35k ya.
RX 6900 XT.
R5 7600 işlemci.
32 GM DDR5 Corsair 6000 MHz RAM.
Gigabyte B650M S2H anakart.
Samsung EVO 980 1 TB SSD.
Rampage 2K 27 inç 240 Hz monitör.
F6 650W 80 Plus kasa.

Herhangi bir parça yerine şunu kullansan bununla bunu değiştirsen daha iyi olur vs tavsiyeleriniz varsa yazmanızı rica ediyorum.
Sistemi ikinci el olarak topluyorum bu bütçe bandında sistem önerisi de yapabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
O anakartı önermem Secure Boot sorunluydu en son. Monitör olarak Rampage yerine başka bir marka almanı öneririm. F6'yı ilk kez duydum link atar mısın? 650W yerine 700 veya 750W tercih etmen daha garanti olur.

Monitör olarak fiyatı uygun diğerlerine göre hocam ondan kaynaklı bunu tercih etmeyi düşündüydüm fiyatı 7K ya filan geliyor.

Kasa bu.
Anakart için önerin var mıdır?

O anakartı önermem Secure Boot sorunluydu en son. Monitör olarak Rampage yerine başka bir marka almanı öneririm. F6'yı ilk kez duydum link atar mısın? 650W yerine 700 veya 750W tercih etmen daha garanti olur.
birde kral bir sorum olucak şuan bende a320m a pro anakartı var bu anakarta r5 7500f işlemci ile rx 6900xt yi kısa süre için taksam bir sorun yaratırmı 1 2 hafta sonra anakartı almayı planlıyorum da

Ha bir de son olarak oyun için kullanacağım bilgisayarı R5 7500F R5 7600'den 1K filan daha ucuza geliyor aralarında çok fark olur mu?

2.el 2K ASUS Lenovo Samsung HP AOC bakmak sıfır Rampage Excalibur game Booster'dan iyidir. Sakın bulaşma. Eve sokma bu 3 markayı.

Tamamdır hocam uyarı için teşekkür ederim. Değiştireceğim monitörü diğer sorulara da bakabilir misin sana zahmet.

Monitör olarak fiyatı uygun diğerlerine göre hocam ondan kaynaklı bunu tercih etmeyi düşündüydüm fiyatı 7K ya filan geliyor.

Kasa bu.
Anakart için önerin var mıdır?

Bir de kral bir sorum olacak şu an bende A320M a Pro anakartı var bu anakarta R5 7500F işlemci ile RX 6900 XT'yi kısa süre için taksam bir sorun yaratır mı 1 2 hafta sonra anakartı almayı planlıyorum da

O PSU'yu önermem.
Anakart olarak buna bakabilirsin.
AM5 bir işlemciyi AM4 anakarta takamazsın yani A320 anakart ile uyumlu değil.

Ha bir de son olarak oyun için kullanacağım bilgisayarı R5 7500F R5 7600'den 1K filan daha ucuza geliyor aralarında çok fark olur mu?

Tamamdır hocam uyarı için teşekkür ederim. Değiştireceğim monitörü diğer sorulara da bakabilir misin sana zahmet.

7500F ile 7600 arasında performans olarak 1FPS bile fark yok. Aralarındaki tek fark 7600 de harici GPU var.

Kasa PSU olarak bu ikili daha iyi olur.

O PSU'yu önermem.

7500F ile 7600 arasında performans olarak 1FPS bile fark yok. Aralarındaki tek fark 7600 de harici GPU var.

Hayran kaldım. Muazzam nokta atışı fiyat performans öneriler. Eline sağlık.

O PSU'yu önermem.

Eyvallah kralım.

O PSU'yu önermem.

Reisim önerdiğin PSU yeterli olur mu sistem için bazı yerlerde 850W lazım cw sesi gelmemesi için filan demişlerde.

Son düzenleme:
Eyvallah kralım.

Reisim önerdiğin PSU yeterli olur mu sistem için bazı yerlerde 850W lazım cw sesi gelmemesi için filan demişlerde.

1749818716364.png

Önerilen PSU 700W 650W yeter fakat sınır gibi bir şey o yüzden önermem. Eğer PSU'ya daha fazla bütçe ayırırım diyorsan 750W da alabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı