Sistem toplayacağım 2.el mining sonrası 6900XT'yi alıp termal pedini, macununu yenileyeceğim yanına Ryzen 5800X mi 5600X mi almalıyım performansları bana çok yakın geldi bir de anakart öneriniz var mı?
5700x al geç, 5600x ve 5800x arasında görebileceğin bir oyun performansı yok zaten. İleriye yönelik olması için 6vs8 çekirdek olayı fark yaratabilir. Bu yüzden ucuz olan 8 çekirdekliyi al geç.
Ben Gigabyte Aorus B550 Elit V2 anakartını düşünmüştüm kaliteli bir şey olsun diye ama AM4 için niye ömrü bitmiş dedinki DDR5'e daha yeni yeni geçiliyor ve donanımları çok pahalı bence uzun yıllar daha DDR4 kullanılmaya devam edilir.
Son çıkan işlemci serisi bu olduğu için. Şu an ha 11. nesil Intel soketi ha AM4, ikisine de yeni teknoloji bi şeyler gelmeyecek. AM5 işlemciler çok değil 1 2 yıla 5800X'i yok edecektir sonu 600'lü olan seride bile. Üstelik AM4 gibi 5 nesil daha Ryzen geleceğini düşün sadece BIOS güncelleyerek anakartını yeni işlemcilere hazır hale getirebileceksin. DDR3 de bi süre kullanılmaya devam etmişti ama sadece DDR3 sistemi çoktan kurmuş olanlar tarafından, yeni teknolojiye geçebiliyorken eskide kalmak sadece maddi zarar.