RX 6950 XT sistem toplama tavsiyesi

MrEddie

Kilopat
Daha fazla  
Çaylak bir kullanıcı olarak bir sistem topluyorum. RAM, Power ve SSD için bu sisteme ne önerirsiniz ve hata yapmis miyim seçimlerde? Aldıklarımı listeledim:
  • MSI Gaming X Trio RX 6950 XT
  • Ryzen 5 7600X
  • Lian Li Galahad 2 Trinity 240mm beyaz ARGB sıvı soğutucu
  • Lian Li Lancool 2 Mesh beyaz kasa
  • MSI Gaming Plus B650 anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
4K oyun oynamak icin sahibinden üzerinden 14 bin TL'ye aldım çok az kullanılmış temiz bir kart.

Sadece oyun yönlü ise evet güzel bir seçim bence ama 6900 XT alınıp bir tık daha para cepte kalabilirdi çok ahım vahım farkları yok yaklaşık %6-7 kadar ve baktığımız zaman 6950XT 3080 Ti dengi bir donanım. Ek olarak sıvı soğutucuya bütçesel açıdan fazla para verilmiş gibi bu işlemci için çok kasılmasına gerek yok bence bir tık daha ucuz olan sıvı soğutucu ile (240mm) veya sağlam bir kule tipi ile devam edilebilir işlemci için bir lafım yok. RAM olarak Kingston furybeast 2x8 5200MHz olabilir boyutu yine sana kalmış ama bulabilirsen G.Skill taraflı gitmen çok hoş olur.

Sadece oyun yönlü ise evet güzel bir seçim bence ama 6900 XT alınıp bir tık daha para cepte kalabilirdi çok ahım vahım farkları yok yaklaşık %6-7 kadar ve baktığımız zaman 6950XT 3080 Ti dengi bir donanım. Ek olarak sıvı soğutucuya bütçesel açıdan fazla para verilmiş gibi bu işlemci için çok kasılmasına gerek yok bence bir tık daha ucuz olan sıvı soğutucu ile (240mm) veya sağlam bir kule tipi ile devam edilebilir işlemci için bir lafım yok. RAM olarak Kingston furybeast 2x8 5200MHz olabilir boyutu yine sana kalmış ama bulabilirsen G.Skill taraflı gitmen çok hoş olur.
Kocam ram olarak xpg lancer 6000 mhz cl 30 white düşünüyorum. Pover için 750wat yeterli olur mu? Ne önerirsiniz?

Ramlerinizi G.Skill Flare X5 ya da G.Skill Trident Z olarak değiştirin bence. Ekran kartı 335W güç çekiyor işlemci tam gücü olan 105 çekse diğer parçalarda çok bir şey çekmiyor 750+80 yetecektir
Bazı kaynakların kuracağım sistemde 750+80 w in yetmeyeceğini söylüyor. Tam yükte islemci ve ekran kartı bir tık daha yüksek watlara çıkıyormuş. Bu yüzden riske girmeyeceğim. Yetkili bir abiye benziyorsunuz önereceğiniz 850w psu yu dikkate alacağım. :) max 5 bin tl

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı